Задържаха поляк с Европейска заповед за арест с присъда в родината си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:14 / 29.05.2018
1926
Полски гражданин с присъда от 6 години и 10 месеца в родината си е с мярка "задържане под стража" с решение на Пловдивския окръжен съд. Налагането на мярката е поискано от прокуратурата след като при задържането на чужденеца на 23 май т.г. е станало ясно, че спрямо него има издадена Европейска заповед за арест още от 14.06.2012 г. 

Полският гражданин е извършил множество престъпления на територията на Република Полша. Сред тях са участие в криминална организация за производство и дистрибуция на наркотични вещества; трафик на над 48 кг. наркотични вещества; участие в отглеждането на канабис /повече от 540 храста/; ръководене на криминална организация, чиято цел е била придобиване на доходи от продажба на наркотици, проституция, кражби, грабежи и др.; продажба на наркотици – повече от 16 кг. амфетамин, 36 000 таблетки екстази и 80 гр. кокаин; кражба на електричество за отглеждане на марихуана; изнудване; заплаха; подправка на документи; грабежи; кражби и др.

На 26.05.2018 г. Окръжна прокуратура – Пловдив е поискала от съда вземане спрямо полския гражданин на мярка "Задържане под стража", с оглед обезпечаване производството по предаването му на полските съдебни власти за изтърпяване на наложеното му наказание. Искането е било уважено от Окръжен съд - Пловдив. Предстои разглеждане от съда на производството по изпълнение на ЕЗА по същество.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).