Задържаха непълнолетен за поредица от кражби и грабежи в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
14:55 / 17.06.2022
4185
15-годишен младеж е задържан в ареста за 72 часа за извършени кражби и грабежи на територията на град Пловдив, съобщиха на брифинг в пловдивската полиция, съобщи репортер на Plovdiv24.bg.

Само за една седмица тийнейджърът е извършил кражби на пари от известен ресторант в града, а в пространства около подлези чрез издърпване отнемал дамски чанти и вземал пари и вещи. Жените не са пострадали. Непълнолетният е имал съучастник, по-голям от него, пълнолетен, двамата са в роднински отношения помежду си.

Тийнейджърът е познат на полицията с предишни простъпки преди 2-3 месеца отново в Пловдив, за които има образувани производства под наблюдението на районната прокуратура. Предишните прояви са идентични със сегашните - отново кражби и грабежи, извършени в град Пловдив. Още тогава са били взети възпитателни мерки спрямо него, но очевидно те не са дали резултат, коментира зам.-директорът на ОДМВР-Пловдив. 

Непълнолетният не е от Пловдив, обитава Център за настаняване на лица с поведение, граничещо с престъпление. Режимът в социалните домове явно е прекалено свободен и позволява лицата да ги напускат безпроблемно. От полицията смятат, че контролът по отношение на непълнолетните лица трябва да е повсеместен, за да не се допускат противообществени прояви. Според НК, навършилите 14 години носят съответната наказателна отговорност.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).