Забравена, тъмна и неприветлива - ул. "Балкан" чака промяна

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
17:35 / 01.01.2018
7386
Грозно, запустяло и напълно забравено с годините междублоково пространство в пловдивския район "Централен" ще се сдобие с нова визия, същото очаква и цялата зона наоколо; мястото е ул. "Балкан". Дългоочакваната новина за читателите на Plovdiv24.bg съобщи кметът на "Централен" Георги Стаменов

По принцип в квартала между бул. "Шести септември", бул. "Източен", бул. "Мария Луиза" и бул. "Цар Борис Трети Обединител" се очакват милиони левове за подобряване на градската среда в Община Пловдив по проекти от ОП "Региони в растеж". За съжаление въпросната улица в участъка й от ул. "Мортагон" до ул. "Лъджене" не влиза в този план.

Репортер на Plovdiv24.bg разговаря с пловдивчани, те с носталгия си спомниха, че някога тук е имало чудесна детска площадка, с течение на времето всички катерушки изчезнали, докато всеки спомен за тях се изпарил напълно и на тяхно място монтирали гаражни клетки. Ламаринениет гаражи вече са премахнати в съответствие с политиката на Община Пловдив, но мястото останало грозно и тъжно. Спортното игрище в съседство е в още по-лошо състояние - съсипано, изровено с годините и най-вече опасно за игра. В участък от ул. "Балкан" липсва осветление, което е един от най-големите проблеми за живущите в поредицата от къщи и кооперации, особено през зимата, когато се стъмва рано. Отделно - след премахване на всички гаражи в зоната станало ясно, че зелената система наоколо е съсипана. 

В най-общи линии планът за облагородяване на този участък от ул. "Балкан" включва поставяне на осветление, където то липсва, изграждане на паважни джобове за 45-градосово паркиране по продължение на улицата, осветяване на паркоместата. Задължително ще се възстанови спортната и детската площадка, ще се облагородят местата, задушавани през годините от гаражите. Ще се осъществи и свързаност на улицата, там където се прекъсва. В по-широк обхват ще се изгради голям паркинг, вкл'чително и за туристически автомобили на терен край бившия "Коерком" до бул. "Шести септември". 

Имаме проектоготовност, инвестицията е около 800 000, но средствата са нормални за един толкова голям район, коментира районният кмет.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).