Забранен ли е левият завой от бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" към бул. "Марица-юг"?

Автор: Мария Морунова
Коментари (42)
16:50 / 17.02.2014
12856
Поредното разрешаване на проблем се търси чрез сайта Plovdiv24.bg. Този път читател на сайта сигнализира за забранен, според него, ляв завой на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" към бул. "Марица-юг" в посока от Тунела към Панаира.

"Здравейте! Искам да обърна внимание на едно нарушение, което забелязвам от много време насам. Дали като шофьор или пешеходец ми прави впечатление забраненият ляв завой от "Цар Борис Трети Обединител" за булевард "Марица-юг". В натоварените часове наред с тапите там нахални шофьори си правят спокойно този завой, а в ненатоварените часове е предпоставка за доста сериозно произшествие", пише нашият читател.

Репортер на сайта се свърза със зам.-кмета на Пловдив по транспорта Александър Държиков. Той обясни, че левият завой точно на кръстовището на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" с бул. "Марица-юг" е разрешен. Това е така, защото, ако се забрани, потокът от автомобили ще се насочи към кръговото кръстовище на Панаира, което е най-натовареното в града. И освен, че още повече ще се натовари, ще доведе до по-голям риск от катастрофи.

Община Пловдив планира на това кръстовище да се изгради кръгово движение. 

Виж коментарите (42)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).