За първи път в Пловдив! Въвеждат терапия с коне

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
15:21 / 07.05.2019
9620
Капучино и Богиня - така се казват двата коня, които от днес са на разположение на децата от Комплекса за социални услуги "Свети Георги" в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те вървят в комплект с истинско мини ранчо и са дарение от американската фондация "Едно сърце" като част от проект за въвеждане на хипотерапията - терапевтична конна езда за хора с различни видове увреждания. 

Услугата се прилага за първи път в града под тепетата и ще е безплатна. Ползите от нея са безспорни - особено за децата с аутизъм и проблеми с комуникацията, категорични са специалистите.

"Идеята е в бъдеще зоната тук да прерасне в зона за анимал терапия - със зайчета, кучета, котки, пилета и фазани", разказа Веселина Ботева от социалната дирекция на Община Пловдив. Зам.-кметът по социална политика Георги Титюков на свой ред благодари за доверието на "Едно сърце" при избора на Пловдив и подчерта, че Община Пловдив се е погрижила добре за децата със специфични потребности, но конете се явяват чудесна екстра, която ще допринесе съществено за подобряване на състоянието и адаптацията им.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).