Юристите се срещат да обсъждат бъдещия Дворец на културата и спорта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:30 / 02.11.2008
3849
При заместник-кмета по общинската собственост Петко Атанасов до дни ще се срещнат юристите на общината и на Българската федерация по баскетбол /БФБ/, за да да обсъдят вече в практически план идеята за изграждането на Дворец на културата и спорта със 7000 места до стадион "Пловдив". Тази идея беше оптимистично приета от пловдивския кмет Славчо Атанасов, който моментално й даде зелена улица. По-песимистичен се оказа заместникът му, на когото е възложено да подготви предложението за гласуване в общинския съвет.

"На предстоящата среща искам да уточня какви са идеите на БФБ за привличането на финанси. Имат ли реални възможности да осъществят добрите намерения" - каза Петко Атанасов за Plovdiv24.bg. Според него проблем може да се окаже Г-образната форма на определения терен от 16 декара. Архитектите трябва да преценят възможно ли е при тези условия да се центрира толкова голяма зала. "Ако този вариант не стане, общината сама ще построи зала. "Вече има модерни конструкции, с които това може да стане бързо. Има още няколко подходящи места в града, едното от които е в "Тракия"", смята Петко Атанасов.

Когато на специална пресконференция кметът и управителният съвет на БФБ оповестиха идеята за Дворец на културата и спорта, не обещаха бързина. Концертните зали например, за да бъдат на световно ниво, изискват специална акустика. Тези подробности тепърва ще научи и заместникът на Славчо Атанасов.

В понеделник на свое заседание баскетболната федерация ще уточни кога точно ще е срещата при Петко Атанасов между юристите на двете страни, каза за Piovdiv24.bg двигателят на идеята Здравко Димитров, който освен кмет на район "Западен" е и член на управителния съвет на БФБ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
21.01.2010 Баскетболен и волейболен тим ползват Двореца в "Западен" безплатно
17.08.2009 Здравко Димитров с пълна подкрепа от БФБ за спортната зала в "Западен"
07.07.2009 Модерна спортна зала с 3000 места иска да строи БФБ
21.05.2009 Нов опит за зала в район "Западен" на следващия общински съвет
07.05.2009 Многофункционалната зала влиза в Общинския съвет
29.01.2009 Дворецът - в "Тракия", в "Западен" - тренировъчна зала
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).