XVI конгрес на Асоциацията по радиология се проведе в Пловдив при огромен интерес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:25 / 09.10.2015
1725
С пълни зали и с успех премина XVI-ят конгрес на Българската Асоциация по радиология в Пловдив. Това съобщи Председателят на конгреса и ръководител на Отделението по образна диагностика към УМБАЛ "Свети Георги" - доц. д-р Николета Трайкова.

Във форума се включиха над 400 участници. В образователната програма взеха участие 80 лектори, от които 61 българи и 19 чужденци. Спонсори на събитието бяха 19 фирми.

"Особено горди сме тази година от сътрудничеството с Европейското дружество по радиология. Ясно представените образователни нужди на нашата Асоциация доведоха до решението на Изпълнителното бюро на European Society of Radiology /ESR/ България да бъде първи бенефициент на програмата - Инициатива за продкрепа на ESR", обясни доц. Трайкова.

За първи път Европейското училище по радиология ESOR интегрира курс в национален конгрес, предоставяйки го на младите рентгенолози от страната. Темата на курса бе "Абдоминална образна диагностика". Също за първи път конгресът интегрира образователна сесия, съорганизирана съвместно с ESR.

Тази година форумът съвпадна и със 120-годишнината от откриването на рентгеновите лъчи - откритие, което промени медицината и света.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).