Възраждат МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (2)
12:28 / 29.09.2020
5867
На пресконференция в община Пловдив кметът Здравко Димитров  представи официално новоизбрания директор на МБАЛ "Св. Мина" проф. Петър Петров.

Участие взеха и  проф. Александър Чирков, водещ консултант в болницата и д-р Калин Калинов, директор на дирекция "Здравеопазване", предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Искам да подчертая, че от 10 години насам за първи път болницата МБАЛ "Св. Мина" е на печалба от 30 хиляди лева. Благодаря на проф. Петров и на всичките 220 служители, които работят там. Казахме, че тази болница ще заработи като частните лечебни заведения. Няма да спрем дотук и болницата на Кудоглу също няма да бъде затваряна, събаряна и продавана, ще и вдъхнем нов живот", заяви кметът Димитров.

"Искам да благодаря на община Пловдив и дирекция "Здравеопазване" , че направиха една моя стара идея за спасяването на болницата. Те проявиха твърдата подкрепа. УМБАЛ подхожда на тази болница, това е била единствената университетска болница през годината. Политиката ни е за назначаване на нови кадри като проф. Чирков и други големи имена и развитие на нови дейности в болницата. Създаването на COVID отделение беше голям тест за здравното заведение. В момента в него има само 2 пациенти и това ме радва, защото показва, че се справяме с вируса. Най-голямата ни болка са лимитите от Здравната каса, спазвайки само тези мизерни обеми, ние ще я обречем. Опитваме се да увеличим тези обеми с д-р Калинов и кмета и се надявам, че скоро нашият апел ще бъде чут", коментира проф. Петър Петров.

"Ще правя консултации и винаги съм се чувствал добре в тази болница, заради съвместната работа там между персонала. Вдигна се степента на лечението и диагностиката. След като ми отнеха болницата, очаквам, че учениците ми ще продължат да изграждат моите структури. Лечебните заведения трябва да получават допълнителни средства, за да са такива, каквито трябва да бъдат. В началото на ноември ще права консултации в "Св. Мина". Имам и план за нова кардиологична болница в Пловдив, която преди смятах да е във Варна. Също така трябва трябва да има здравно обучение в училищата, трябва да се изгради такава структура за час по социално и здравно образование", каза проф. Александър Чирков.

"Проф. Чирков беше поканен още преди 40 години и създаде една школа, която някак днес се губи. Той иска да остави след себе си хора като него, да има последователи. В "Св. Мина" за 2019 напуснаха 27 служители, а през 2020 към персонала са назначение 63. Говорим с него за изграждане на нова сграда с уникална архитектура на общински терен", съобщи д-р Калин Калинов.

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (2)

Още по темата (66):
08.09.2023 Разрешиха на МБАЛ "Св. Мина" да купи нова апаратура
22.08.2023 Голяма болница в Пловдив си търси лекари
09.12.2022 Мария Горева спечели конкурса за управител на МБАЛ "Св. Мина"
25.10.2022 Голяма болница в Пловдив си търси шеф
04.08.2022 Концерт в подкрепа на МБАЛ "Свети Мина" 
02.08.2022 Още пари за пловдивска болница
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).