Възпитаници на едно от най-старите училища в Пловдив се докоснаха до духа на испански град

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:13 / 10.05.2023
2448
Според думите на мъдрите хора "не е задължително да си велик, за да започнеш, но задължително трябва да започнеш, за да станеш велик“. Доверявайки се на тази доказана във времето истина, Национална търговска гимназия изпрати две групи по петнадесет ученици от специалностите "Оперативно счетоводство“, "Икономическа информатика" и "Икономика и мениджмънт“, които осъществиха мобилност по програма "Еразъм+“, проект "Иновационно предприемачество - новаторски идеи за бъдеще и стартиране на успешен бизнес“, договор № 2022-1-BG01-KA122-VET-000073767.

Първата група проведе производствена практика в периода 03.04-21.04.2023 г. по програма "Предприемачество–стартиране на бизнес“ в сътрудничество с WBS Training, в гр. Дрезден, Германия. Учениците придобиха умения за създаване на бизнес план за стартиране на собствен бизнес, анализ на силните, слабите страни, възможностите и заплахите (SWOT), научиха се да работят в екип, да представят резултатите от работата си на английски език и обогатиха своите познания по вечната тема "светът и ние“.

Втората група проведе производствена практика в периода в периода 10.04-28.04.2023 г. по програма "PBL (Project Based Learning) Обучение, базирано на проекти“ в сътрудничество с Tellus Spain S.L, в Саламанка, Испания. Участниците изработиха уеб сайт, лого и мото на фирмата, реклама, видеоклип, бизнес план, флайер, визитка и т.н. разпределени в четири екипа. В последния ден от стажа се проведе защита на проектите, на която обучаемите се представиха отлично. Учениците посетиха фирми с различни предметни дейности и проведоха срещи с техните управители, които споделиха своя професионален опит.

Възпитаниците на едно от най-старите училища в Пловдив се докоснаха до духа на испанския град, включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното наследство на човечеството, в който се намира най-старият университет, отворил вратите си за жадните за знания в далечната 1218 година.

Стажът бе с продължителност от три седмици, в резултат на който учениците валидираха своите компетентности чрез получаване на сертификат Europass - документ, описващ знанията и уменията, придобити в друга европейска страна.

Но … пътешествието в необозримия свят на знанието продължава, затова завършваме с поздравление към смелите да опитат и с пожелание за успех на следващите групи, пожелали "да се возвисят“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Огромно нещо строят в Пловдив, вътре ще има всичко
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).