Възможни са протести заради картинг писта "Лаута", концесионерът много изненадан!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
11:52 / 09.12.2021
14799
Концесионерът "Делта Карт" ООД представи гледната си точка по случая с удължаване на концесионния договор за картинг писта "Лаута", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ивайло Цонев и Станислав Сираков съобщиха пред журналисти, че те са били спокойни за това, че концесията им ще бъде продължена и че са останали изумени от възможността да им бъде прекъснат договорът след изтичане на концесията.

Те обявиха още, че решението на Общинския съвет за отлагане на точката за продължаване на концесията е било голяма изненада за тях. В случай, че концесията им бъде прекратена, общината ще трябва да им заплати подобренията в размер на над 3 млн. лева.

Ивайло Цонев припомни някои факти като този, че тази писта е на 50 години, построена е била през 1973 година, на нея са били проведени хиляди състезания. През 1989 година пистата спира да се стопанисва до 2001 година, когато сегашните собственици са спечелили концесията. Пистата е била разрушена и те са инвестирали над 1 млн. лева в нея. В момента е изграден един спортно-развлекателен комплекс. В последствие инвестицията е нараснала на 1.8 млн. лева, увеличила се е и инвестиционната такса с около 40%.

“Гордеем се с много пилоти, които сме дали на професионалния спорт. На нея се правят любителски шампионати вече над 20 години, хиляди деца са участвали в тях. Картинг пистата е любимо и емблематично място за града и за туристите", казаха концесионерите.

Те споделиха още, че досега са работили добре с общината, били са коректни и са били спокойни, че тази концесия ще бъде продължена.

Ивайло Цонев и Станислав Сираков съобщиха още, че пистата е в различно крило от стадион "Локомотив" и територията и няма общо с възможната концесия на стадиона. Имат становището и на главния архитект на общината за това. Те дори представиха свободни терени, които могат да бъдат използвани за паркинги към стадиона, в случай, че от УЕФА и ФИФА поискат това.

“Свързахме се с клуб "Локомотив", с официално становище. Те също са учудени от това предложение за възможността за разрушаване на спортен обект за построяването на паркинг", казаха двамата. Оттам им отговорили, че в УПИ-то на стадиона имало отредени две места за паркинг и те нямат претенции за разрушаването на този спортен обект.

Цонев и Сираков съобщиха още, че те са подготвили и други възможности, които биха могли да се огледат като евентуални терени за построяването на паркинг на стадиона.

И не на последно място заявиха, че фенската им маса се кани за протести, ако Общинският съвет на Пловдив реши да прекрати концесията им.

Гледайте повече във видеото!


Виж коментарите (3)

Още по темата (214):
25.04.2024 Ерол Садъков: Възмутен съм от строителството на стадион "Локомотив"
24.04.2024 Кадри от дрон: Вижте как върви изграждането на козирката на Трибуна
Спортклуб
29.03.2024 Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
11.03.2024 Ексклузивно: Сменят осветлението на стадион "Локомотив" или преместват стълбовете
22.02.2024 Кадри от дрон: Започна изграждането на козирката на Трибуна
Спортклуб
15.01.2024 Кметът за стадион "Локомотив": Имахме среща с феновете, знаем какви са изискванията
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).