Въпреки скандала детска площадка в центъра на Пловдив ще има

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:07 / 17.04.2018
6770
Както се казва "Шах с пешката!" На фона на малкото, и то хубави детски площадки, днес цял блок в сърцето на Пловдив въстана срещу районната администрация на "Централен" и райкметът Георги Стаменов, защото пред блока им ще се строи детска площадка. Живущите в блока на ул. "Капитан Райчо" заявиха, че не искат да им се шуми с топки или да чуват детски гласове, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Недоволните граждани влязоха в спор с районния кмет, опитвайки се да го убедят, че е по-добре пред блока им да се направи паркинг, защото нямало къде да спират. По думите им гаражите в близост не се използват, превърнати са магазини и кафенета.

Един от протестърите дори възропта, че е отрязана черница и попита защо не се рехабилитира, за да дава плод. Дори на него бе обяснено, че според наредбите дървета, даващи плод не трябва да има на детски площадки.

"Както почти на всеки обект в район "Централен" гражданите са с със собствено мнение и визия, за което ги приветствам. Едните искат дори чрез изсичане на дървета да се направи паркинг, а другите искат площадка без възможност за паркиране", обобщи райкметът. Той беше категоричен, че площадка ще бъде изградена.

"Ще направим едно модерно съоръжение, където да играят, да щуреят на воля и да растат щастливи", допълни Стаменов.

Детската площадка ще бъде с четири съоръжения - пясъчник, люлки, клатушки, пързалка. Ще е на площ около 100 кв. метра, ще е оградена и с ударопоглъщаща настилка. Ще е на стойност 60 хил. лева.

Мястото за новата площадка е съобразено с това да има зеленина, за да се осигурява сянка в много топлите месеци, както и да няма подземни комуникации. Старите съоръжения, които са опасни, ще бъдат премахнати.

По отношение на исканията за паркинг, райкметът Стаменов коментира, че в четвъртък ще се срещне с един от домоуправителите и ще се обмисли къде да се оформят джобове за паркиране. Може да се направят откъм ул. "Прага" или пък да се изгради паркинг на общински имот, близко до блока. Там има изоставени постройки, които могат да се съборят и да се направи паркинг за около 50 коли.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (240):
26.03.2024 Отлична новина за детска градина в Пловдив
26.03.2024 Отстраняват нередности след сигнал на Plovdiv24.bg
17.03.2024 В края на май приключва един от най-мащабните проекти в Пловдив
10.03.2024 Сигнал от Пловдив: Кой ще се подпише, че е приел тази мърлящина?
22.02.2024 В "Централен" откриха четири нови детски площадки
20.02.2024 Вижте какво ще има на мястото на бивш ресторант под Бунарджика
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).