Втора национална среща на ученическите съвети в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:45 / 10.11.2023
1141
Асоциация "Голям брат Голяма сестра – България" организира Втора национална среща на ученическите съвети на 10 и 11 ноември 2023 г. в Пловдив. Откриването на събитието ще се състои днес от 10.00 ч. в Дома на културата "Борис Христов".

След успешното провеждане на първата Национална среща на ученическите съвети през м. април 2022 г. и учредяването на Национален ученически парламент (НУП), втората среща има за цел да продължи и надгради инциирания от учениците диалог между НУП и институции, отговорни за сформиране на политики в областта на образованието и младежта.

Освен над 120 ученици от цялата страна, активни членове на ученическите съвети и парламенти в своите училища, в Националната среща на ученическите съвети ще се включи заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова, експерти от Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Държавна агенция закрила на детето, както и директори на училища, представители на РУО – Пловдив, представители на УНИЦЕФ, Национален младежки форум, Български младежки делегати към ООН, и други.

Срещата ще протече в 2 поредни дни и на нея ще се постави началото на задълбочена работа по пет приоритетни области, припознати за съществено важни за учениците след консултации на НУП с ученическите съвети и държавните институции:

Борба с насилието в училище

Доброволчество и гражданско участие 

Дигитално образование 

Външно оценяване

Развитие на ученическото самоуправление

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството че ...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).