Все още остава висящ въпросът с разширението на бул. "Руски" до Герджика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:10 / 02.05.2011
3725
"Има все още неприключили процедури във връзка с заменките, които правим по разширението на бул. "Руски" до Герджика", каза днес главният секретар на общината Борислав Инчев. Той поясни, че част от собствениците, с които са в ход въпросните процедури, имат задължения към община Пловдив в размер на 46 000 лв., предаде репортер на Plovdiv24.bg. Сумата идва от разликата в цената на овъзмездяването, т.е. собствениците получават замяна с по-висока стойност от тази, за която са компенсирани от общината.

Припомняме, че преди време зам.-кметът на община Пловдив Александър Долев каза за репортера ни, че с някои от собствениците на къщите в карето на бул."Руски" е направена размяна с имоти, но има и други от тях, които не могат да си платят държавната такса по сделката със замяната. 

"Размяна се прави с цел се да ги овъзмездим, за да може впоследствие тези къщи да бъдат бутнати и да бъде разширена отсечката на булеварда", каза тогава Долев. Той допълни още, че това е един от не добре премислените проблеми на Законодателството, при който сделката е перфектна и завършена, има договор за размяна, но собствениците нямат пари да платят режийните разходи по делото, в случая: държавните такси, а Община Пловдив не може да плати вместо тях.

На днешната пресконференция стана ясно, че неплащането на въпросните такси са единствената пречка за възлагането на процедура от община Пловдив за избор на изпълнител на обекта. 

Според Илко Илиев, председателят на ОбС Пловдив, общината е извършила всички необходими процедури там. 

"В момента се водят постоянни разговори с единият от собствениците, с другите двама проблема е решен", каза още Илиев. Той поясни, че ако замяната не се реши доброволно, то общината ще е принудена да влезе в съдебна процедура.

Борислав  Инчев допълни, че най-вероятно с последните изменения на Закона за общинската собственоста, ще се направи т.н. принудително отчуждаване, което може би ще доведе до съдебен спор, а това ще протака във времето процедурата, защото ще се чака съдебно решение. 

"Затова, най-доброто решение е да се платят дължимите суми и общината да е с развързани ръце да започне работа по разширяването на бул. "Руски" до Герджика", завърши главният секретар.

Виж коментарите (0)

Още по темата (237):
06.12.2022 32 чинара бяха засадени по булевард "Руски"
26.01.2021 Внимавайте по булевард "Руски"
01.10.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
30.09.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
23.08.2020 Защо някои от светофарите по бул. "Руски" в Пловдив не работят?
03.08.2020 Преминавайте с повишено внимание по булевард "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).