Водят учениците от СОУ "Димитър Матевски" на спортен празник в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (35)
10:03 / 16.04.2011
9164
Бивши и настоящи ученици от
СОУ „Димитър Матевски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"На 19.04.2011 г. СОУ "Димитър Матевски" организира спортен празник, който е задължителен и се провежда в гр.Пазарджик. Въпросът ми е защо там, нима Пловдив е по-малък град и няма къде децата да спортуват ли?", пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg възмутен родител. 

Гражданинът припомня, че миналото лято е направен цялостен ремонт на училището и в двора имат "прекрасни игрища" за тази цел.

"Задължителното се плаща от родителите по 14 лв. на дете, без никой да ни е питал, дали сме съгласни. Как така решават учителите, за сметка на родителите и защо винаги тези дейности се организират от една и съща фирма", задава още въпроси родителят.

Репортерската проверка на Plovdiv24.bg установи на място, че присъствието на учениците на въпросния спортен празник, не е задължително. Това заяви пред репортера ни, зам. директорът на училището, Никола Игнатов.

"Спортният празник не е задължителен за всички ученици. Събитието се посещава само по желание на детето и неговите родители", категоричен беше зам.-директорът.

Той поясни, че за целта, от училището раздават на учениците специални декларации, в които родителите писмено дават своето съгласие за това.

Освен това, той допълни, че така или иначе, бройката на учениците, желаещи да  отидат на Спортен празник в Пазарджик, няма да покрие всичките ученици на училището.

"Доста от децата няма да идват и затова на 19.04., когато празникът е за ученици от 1-ви до 4-ти клас, ще има възпитател и учител, който да се погрижи за редовния учебен процес в училището", каза още Игнатов. "Другият такъв празник ще бъде на 28.04., но за ученици от 5-ти до 7-ми клас", поясни още той.

Стана ясно, че 4-5 деца ще посетят спортния празник в Пазарджик безплатно, защото са от многодетни семейства и ръководството на СОУ "Димитър Матевски" е решило училището да поеме техните разноски.

Изясни се, че фирмата, наета тази година да организира събитието, е нова.

"От предишната се отказахме, защото при предния спортен празник, имаше масово недоволство на ученици и учители, присъствали на събитието", поясни зам.-директорът.

Освен това, той беше категоричен, че става въпрос за много добър спортен комплекс в Пазарджик, където има достатъчно място и игрища, за да бъде проведен празник за децата. На учениците, изявили се на събитието,  ще бъдат раздавани награди и грамоти.

Оказа се, обаче, че заместник-директорът на СОУ "Димитър Матевски", не е посещавал лично въпросния спортен комплекс в Пазарджик. От разговора с него, така и не стана ясно какво се предоставя на децата във формираната цена от 14 лева.

Мотивът на ръководството на училището, а именно, отбелязването на спортния празник да се състои в Пазарджик, остава неясен. Явно, от учебното заведение, са преценили, че в Пловдив няма подходящо място за провеждането на мероприятието. Изглежда, комплекс като Гребна база, Младежки хълм и наличието на множество нови спортни площадки в града, не попадат в полезрението на ръководството на образователната институция. 

Виж коментарите (35)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).