Внимание, пловдивската полиция съветва!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:02 / 28.11.2017
14576
С настъпване на зимния сезон и намаляване на светлата част от денонощието на територията на ОД МВР Пловдив се отчита увеличение на случаите на кражби на автомобили и на вещи и части от тях. В тази връзка експерти от полицията отправят някои препоръки за безопасност, валидни както за служебните, така и за личните и семейни моторни превозни средства:

Не оставяйте автомобила с работещ двигател и без надзор дори когато се налага да слезете от него за кратко време, например да си купите кафе, вестник и т.н. Проверявайте дали сте заключили вратите и багажника на автомобила си всеки път, когато излизате от него.

Паркирайте само на добре осветени, многолюдни места и по възможност в обсега на видеосистема за наблюдение. Добра практика е използването на охраняеми паркинги и гаражи. Не оставяйте важни и оригинални документи в автомобила - свидетелство за регистрация, договор за покупко-продажба, талон за ГТП и други.

Никога не оставяйте в колата си на видно място ценни вещи - куфарчета, мобилни телефони, дамски чанти, скъпа техника и др. Правилото е особено валидно, ако паркирате за през нощта, особено в слабо осветени и рискови райони. Подобрете сигурността на автомобила си, съществуват редица професионални варианти, с които може да го защитите по-добре от посегателства. 

Може да се постави аларма, допълнителни и подсилени ключалки, СОТ системи, GPS проследяване и т.н. Вече се предлагат и технологии, които свързват запалването с мобилния ви телефон или подобно умно устройство. Ако той е снабден с имобилайзер, сменяйте периодично електронния код.


Виж коментарите (1)

Още по темата (332):
30.05.2018 Уволниха шефа на спорта и още петима от БНТ!
03.05.2018 Експерт: Някой иска да накара българите да купят 3 млн. вериги за сняг
25.04.2018 EVN съветва да минем към месечен отчет на парното
17.04.2018 EVN обявява край на отоплителен сезон 2017/18 г. в Пловдив
26.03.2018 Градушка удари Родопите
26.03.2018 80% от кайсиите в Пловдивско измръзнаха, стопани треперят за черешите
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).