Внимание! Пловдивски адвокати предупредиха за голяма измама по мейла!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
15:11 / 20.12.2019
14919
В Адвокатска колегия Пловдив постъпиха сигнали, че по електронната поща на различни граждани са получени съобщения, в които се твърди, че изхождат от адвокати и/или съдебни изпълнители с покана за доброволно изплащане на парични задължения, посочени в прикачен файл. Обикновено като податели на тези имейли са посочени имена на реални, вписани в различни колегии в страната адвокати. 

В действителност обаче посочените адвокати нямат нищо общо с отправените от тяхно име електронни съобщения и посочените пощи, от които са излъчени същите. Адвокатска колегия Пловдив уверява, че не съществува практика адвокат да отправя покана за доброволно изпълнение в прикачен файл. 

Изпратените съобщения представляват т.нар. ФИШИНГ АТАКА, която цели инсталиране на зловреден софтуер на компютъра и/или набиране на лична информация за номера на кредитни карти, пароли за достъп до банкови сметки, електронни пощи и други. Ясни индикации, че електронното съобщение е зловредно и не е изпратено от адвокат могат да бъдат непознатия ви /често и нетипичен/ електронен адрес, от който е получено съобщението, фактът, че не познавате такъв адвокат и не сте комуникирали с него преди това, че няма предоставен телефон за обратна връзка, както и самото наименование на прикачения файл.  

За проверка на вписан адвокат в Адвокатска колегия – Пловдив, можете да използвате адрес: https://www.plovdivlaw.org/Вписани-адвокати/1, а при невъзможност позвънете в офиса на Адвокатския съвет при Адвокатска колегия – Пловдив, тел: 032 39 83 55.

Препоръчваме при отчитане на гореспоменатите факти да изтриете достигналата до вас електронна поща, без проява на любопитство за съдържанието й. Също можете да се свържете с вашите компютърни специалисти с оглед проверка на компютърната ви система от инсталиран зловреден софтуер, съобщиха от Адвокатска колегия Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).