ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Внасят подписка срещу бодливата тел на Младежкия хълм
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:12 / 20.06.2010Коментари (34)3439
© Plovdiv24.bg
Около 500 души се подписаха по време на едночасовия протест в понеделник срещу бодливата тел, с която са оградени 15 декара от подножието на Младежкия хълм. Утре, 21 юни в 10 ч. подписката ще бъде внесена в общината.

"Знаем, че мястото е частно и е върнато преди близо двайсет години от Върховния съд на реститути. Независимо от собствеността, като част от тепето, то е защитена територия и никой не може да ограничава движението по маркираните пътеки там, като ги огражда. Съдът е дал този терен, но общината е длъжна да осигури интересите на пловдивчани", обясни организаторът на гражданската инициатива студентът Христо Малинов пред Plovdiv24.bg.

Миналото лято собствениците Емил Мирчев и Кольо Паничарски започнаха да поставят ограда около имота си, но това мигом скандализира обществеността и заграждението беше премахнато. През януари територията изобретателно бе опасана с бодлива тел, тъй като на книга тя не се води ограда и властите и "копче" не могат да кажат срещу нея. Въпреки това кметът на "Централен" Райна Петрова издаде поредна заповед, но последва обжалване в съда.

Още по времето на Иван Чомаков частниците предложили на общината замяна, но там никой не се заинтересувал, сега пък заменките са отменени. Според заместник-кмета по общинската собственост Петко Атанасов и дума не можело да става да откупят терена, защото пари няма, но собствениците са длъжни да се грижат за частния си парк. Те пък го оградиха в началото на годината, възмутени от нахалството на "Градини и паркове", чиито служители - въпреки официалните предупреждения с писма, продължавали да садят там дървета, като че ли им било бащиния.

Христо Малинов и многобройните му съмишленици очакват кметът да премахне незабавно бодливата тел, а Общинският съвет да приеме стратегия за зелените територии в града.



Още по темата: общо новини по темата: 12
15.11.2010 »
24.08.2010 »
20.08.2010 »
19.08.2010 »
18.08.2010 »
21.06.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Имотът е частна собственост и собствениците, ако желаят, могат и простори с бикини да ситуират по цялата му площ - никой не може да им каже копче. Вместо да правите подписки, съберете се и купете имота. Преди няколко месеца с имота на територията на култовия надпис "Холивуд" в Л.А. се случи същото - собствениците, поради кризата, имаха нужда от кеш и го обявиха за продажба - имаше проекти за строителство на луксозни къщи на него и прочее. В крайна сметка гражданско сдружение се събра, направиха фондация, която събра доста пари и имотът беше откупен. Докато имотът е частна собственост никой няма право да прави нищо там. А лафовете долу за реститутите няма да ги коментираме... на някой пред 40-те години животът му се е очернил, защото едни червени келеши са решили, че бащинията му трябва да стане държавна...
0
 
 
Тепето трябва да е на всички в това спор няма.От друга страна частната собственост е неприкосновенно и в това няма спор.Въпросът как се е получила тази ситуация?Може ли да се получи и другаде подобна?Как да се премахни възможноста да се получават такива ситуации.Според мен водещото начало е нехайство и алчност.Нехайство от страна на общината по отношение на случващото се.Имало е възможност този проблем да се реши но някой не си е харесал хонорара.Сигурен съм и че сега може да се реши,но общината не иска поради същите причини.Алчноста на купувачите да се сдобият с хубав имот чрез който да си направят далаверата.Ако и двете страни се откажат от своята алчност и подходят с нужната обществена отговорност решение ще се намери.Аз мисля ,че общината трябва да е водещата в случая.Тя да намери необходимият подход,но пак поварям ,че е необходима отговорност и защита не на личните ,а на обществените интереси,така че трябва да се принуди общината да защити тези интереси.Крайно време е и ние да бъдем по-активни и да накараме тези служители да заработят за което са и избрани.
+3
 
 
Доколкото ми е известно, този парцел е продаден с търговска цел- да се построи бензиностанция. Много търговци са закупили терени от общината с такава цел, но за първи път виждам собственикът да огражда терена с бодлива тел. Другите търговци правят паркинги, градинки и облагородяват свободното пространство около търговския си обект, а този го оградил с бодлива тел- и то с една единствена цел- да изнудва общината за обезщетение. Почти всеки ден се разхождам в подножието на тепето и тази бодлива тел, освен че е грозна, е и опасна. Някой може вечерно време да се пребие съвсем случайно, защото това грозно ограждение продължава чак до булеварда, до автобусната спирка.
0
 
 
Тъжното в това е,че през последните 20г. тези които използваха този терен бяха предимно сводници и проститутки от Ромски произход.Ако трябва да се откупи терена от общината,за да продължава това-няма смисъл.
You can't rely on other people to make you happy
на 20.06.2010 г.
+4
 
 
По принцип и на мен не ми харесва тази бодлива тел там, но не ми се струва редно да се нарушават законите. Ако на някой от тези 500 човека имотът се окаже в защитена територия сигурно ще мислят по друг начин или иначе казано "На чужд гръб и 100 тояги са малко". По-скоро трябва да се мисли в друга насока, а именно след като общината няма пари, за да го откупи, да предложат друга схема на собственика - разсрочено плащане чрез приспадане на суми от общинските данъци, които има да плаща въпросния човек или нещо друго. Но иначе пък с подписка от 500 човека се решават такива неща, не ми се мисли каква анархия може да настане. Аз ще взема да направя след това подписка, че антените на върха на тепето например пречат на хората да използват природната забележителност и ще поискам премахването им, после може и подписка за това, че колите по улицата пред нас вдигат много шум и трябва да се премахне и т.н. 500 подписа са нищо за град като нашия.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Covid-19
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Серия от трусове в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: