Вижте по какво ще дебатира днес ОбС на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 01.12.2011
5488
По 20 точки дневен ред ще заседава днес новият общински съвет на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Избор на зам.-председатели на Общинския съвет на Пловдив са първите четири точки, предвидени в заседанието. От ГЕРБ, които имат най-голямата група, ще поискат квота от двама заместници. Това ще бъдат Радослава Ташкова и ген. Димитър Цветков. Представител на ВМРО-НИЕ, НДСВ и ОЗ  ще бъде Камен Шишманов. От БСП е Георги Търновалийски, а новосформираната група, включваща "Синята коалиция", "Атака" и ВМРО-БНД, е излъчила кандидата за кмет от "Атака" и бивш заместник-кмет Руси Панчев.

Ще бъде проведен и избор за членове на постоянните комисии при Общинския съвет, както и определяне представител на Общински съвет - Пловдив в Областен съвет за развитие на Пловдивска област.

Ще бъде гласувано и предложението на общинския съветник Антон Карагьозов за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от 40 000 лв. на фондацията "Рома-1995" от бюджета на Пловдив. Той е и председател на въпросната ромска фондация. 

Предложение за увеличаване числеността на зам.-кметовете в четири от шестте района на Пловдив е направил кметът Иван Тотев. От предложението става ясно, че то се предлага във връзка с необходимостта от оптимизиране числеността на персонала на работещите в районните администрации, както и за по-доброто управление на персонала и постигането на по-ефективна организация на работата. Ако то събере нужния брой гласове, то тогава "Западен", "Източен" и "Северен" ще имат по двама зам.-кметове, а "Централен"- трима.

Още едно предложение е внесъл градоначалникът, а именно - отчет за изпълнение на бюджета на Община Пловдив за третото тримесечие на 2011 г., както и предложение за увеличаване числеността на персонала в районните администрации. Предвидено е и приемане на Програмата за управление на утайките от ПСОВ Пловдив.

Точка 12 от дневния ред е освобождаване на Александър Държиков като представител на Община Пловдив в Общото събрание на акционерите на "Градски транспорт - Пловдив" АД и избиране на друг такъв представител.

Очаква се бившият главен секретар на Община Пловдив Борислав Инчев да бъде освободен от Надзорния съвет на Пловдивска общинска агенция за приватизация, а Александър Константинов - от Надзорния съвет на ПОАП.


Виж коментарите (0)

Още по темата (174):
29.10.2013 Общинският съвет с двама нови заместник-председатели
24.04.2012 Райна Петрова презентира програмата за управление на района
17.04.2012 Районните кметове представят програмите си за управление до 2015-та
20.02.2012 Софиянка оглави ОП "Европейски политики и сътрудничество"
17.02.2012 Тотев: За 100 дни "сграбчихме" всички възможности за финансиране
14.02.2012 Шефката на "Старинен Пловдив" е подписала оставката си
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).