Вижте каква част от населението в Пловдив и региона живее в тежки материални лишения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:55 / 11.07.2018
6553
Повече от една пета от населението на Пловдивска област са живели под линията на бедността, според ежегодното проучване в страните членки на ЕС. Това показват данни, предоставени от Териториално статистическо бюро - Юг към НСИ. Линията на бедност за област Пловдив през 2017 г. e 342.33 лв. средно месечно на лице от домакинство, отчитат статистиците. В сравнение с предходната година размерът на линията на бедност се увеличава с 18.7%, а относителният дял на бедното население - с 1.5 процентни пункта. 

В общите показатели за оценка на бедността са включени и субективни индикатори, свързани с материални лишения. Проучването е установило, че миналата година 29.5% от населението в региона живее в тежки материални лишения. 52.4 на сто са заявили, че нямат възможност да посрещнат неочаквани разходи със собствени средства, 50.2% са казали, че не могат да си позволят почивка извън дома. 

1.8% от лицата не могат да си позволят цветен телевизор, 2.4% - телефон, включително мобилен, 9.1% - автоматична пералня, а 34.4% посочват, че не могат да си позволят потребление на месо, пиле или риба всеки втори ден. Около една трета от лицата в домакинствата изпитват затруднения при плащането навреме на разходите, свързани с жилището, а 29.9% от лицата се ограничават при отоплението на жилището си.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).