Вижте как се минава през Централна гара в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
14:41 / 11.07.2023
14721
Преминаването в сутрешния чак пик по булевард "Христо Ботев" покрай Централна жп гара не е неприятно приключение. В това се увери репортер на Plovdiv24.bg, който премина разстоянието от пресечката с улица "Авксентий Велешки" през байпаса на бившата транспортна болница за по-малко от 2 минути.

В района на централната пловдивска гара започна един от най-важните ремонти за пътна връзка под железопътните линии, чрез която се свързват северната и южната част на Пловдив. От понеделник е в сила нова временна организация на движението, тъй като участъкът от бул. "Христо Ботев" точно пред гарата е затворен за движение.

Трафикът се отбива и преминава двупосочно през бившия паркинг на транспортна болница и излиза на булеварда. В обратна посока колите влизат покрай гаровия хотел в северния ръкав на софийската автогара и продължават направо. Южния ръкав в непосредствена близост до гаровата сграда продължава да се ползва от автобусите за столицата.

Другото ново нещо е изместването на спирката за градските автобуси до входа на гарата, под пешеходния навес. За промяната са поставени съответните указателни знаци, а на електронните табла е добавена информация за преместването на спирката. 

Засега не е реализирана идеята за спиране на движението на пешеходците в предгаровото пространство, нито е затворен изходът на междинния подлез, но се мисли за решаване на този въпрос. При необходимост екипи на "Пътна полиция" ще се включат в регулирането на трафика. 

Припомняме, че в района на кръговото кръстовище се извършват строителни дейности във връзка с автомобилния тунел под централна гара. В непосредствена близост до строителната площадка са затворени отсечки от улица "Иван Вазов" и булевардите "Руски" и "Васил Априлов".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (260):
16.04.2024 Труд кипи по новите коловози на Централна гара Пловдив
15.04.2024 Районът около гарата абсолютно неузнаваем заради пробива
15.04.2024 Първо в Plovdiv24.bg: До края на април издават строителното разрешение за демонтажа на Бетонния мост
15.04.2024 Ексклузивно: Кметът на Пловдив подписа споразумението за имотите на НКЖИ и
БДЖ
09.04.2024 Доц. д-р Костадин Кисьов: Няма основание да се смята, че около гарата в Пловдив има археология
09.04.2024 Депутат заговори за археология под Централна гара в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Двама млади загинаха след тежко ПТП в Пловдив, други двама берат ...
Временна организация на движението по пловдивски булевард от днес...
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).