Вижте истината за хотела на Гребната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (174)
13:05 / 28.02.2012
42018
След публикацията на Plovdiv24.bg относно строежа на 4-звезден спа хотел на брега на Гребната база, в коментарите под статията се предизвика доста сериозна дискусия. Дори собствениците на обекта опитаха да се намесят, криейки се зад фалшиви имена. Днес пък в тяхна защита излезе огромна статия в пловдивски всекидневник, в която се обяснява как трябвало да се инвестира в Пловдив, хотелът няма да пречи на природата на парка и едва ли не, тази инвестиция, в тези тежки времена е представена като местно геройство.

Истината, разбира се, е малко по-различна. Защитавайки тезата си, инвеститорите от "Марбро турс" (и всевъзможните й дъщерни фирми) показват визуализация (вижте първата снимка от галерията), според която хотелът "едва ще се подава" иззад дърветата, обграждащи гребната база. В официалния сайт на хотела обаче, където има подробно презентационно видео (вижте видеото към новината), нещата са показани как ще се случат в действителност и гледката не е много приятна за хилядите пловдивчани, на които Гребната е любимо място за отдих от градския шум, напрежение и мръсотия.

Пускаме видеото (преди да са го свалили от сайта си) и оставяме на вас, читателите, да прецените ще урбанизира ли новият хотел Гребната база, или ще се запази изцяло автентичната й зеленина, както твърдят инвеститорите.

Задаваме и няколко въпроса, на които едва ли ще получим адекватен отговор, тъй като сме неудобната медия и често не получаваме отговори на болезнени въпроси или ни се отговаря твърде индиректно без отношения към самия въпрос:

Точно там ли бе мястото на тази инвестиция?

С какви мотиви бившият градоначалник Славчо Атанасов и екипът му са издали това разрешително за строеж?

Този браузър не поддържа видео елемента.


Публикуваме без промени и съкращения цялото презентационно видео на инвеститора на хотела. От него става ясно как ще изглежда Гребната след като приключи строежа, както и дали твърденията, че хотелът няма да се вижда са верни или не.

Виж коментарите (174)

Още по темата (2):
29.02.2012 Бивш зам.-кмет: Строежът на хотела на Гребната може да бъде спрян!
27.02.2012 Камиони и бетон на Гребната! Искат да строят 4-звезден хотелски
комплекс!
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).