Виртуозът Светлин Русев с концерт в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:54 / 13.10.2015
981
Концертмайсторът на оркестъра на Френското национално радио и Сеулската филхармония - Светлин Русев, ще свири с оркестъра на Пловдивска опера на 29 октомври в Концертна зала от 19 часа. Професорът в Консерваторията в Париж изнася годишно над 100 концерта по целия свят. 

Виртуозният цигулар ще настрои своя Страдивариус от 1710 г. "Camposelice" на вълната на скандинавския романтизъм, чийто най-изявен представител е Ян Сибелиус. Повод за представяне на Концерт за цигулка и оркестър оп. 47 е 150 години от рождението на композитора. 

Самият Сибелиус е бил цигулар, но не е успял да направи кариера като изпълнител, затова пък в единствения си концерт за цигулка и оркестър е създал невероятно красив и много труден за изпълнение образец на носталгичната скандинавска представа за възвишеното. 

Симфоничният концерт е част от IV-ти МФ "Дни на музиката в Балабановата къща". Диригентът Диан Чобанов е включил в програмата и Чайковски - Симфония N4. Произведението е определяно като първата симфония-психологическа драма в руската музика.

Билети за симфоничния концерт със солист Светлин Русев се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
Вижте как посрещнаха Митрофанова под Альоша в Пловдив
Бесни сте: Велико безхаберие и некомпетентност!
Дойде ред и на кино "Космос"
Идея: Тази сграда на Главната да стане обществена баня


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).