ВиК - Пловдив засади 240 дръвчета, акцията е в цялата страна

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
13:50 / 22.03.2024
2544
Екипът на "ВиК Пловдив" ЕООД се включи в националната инициатива "Засаждане на чисти води" на "Български ВиК холдинг" ЕАД по повод Световния ден на водата 22 март. На територията на Пречиствателната станция на Пловдив бяха засадени десетки млади фиданки, предава Plovdiv24.bg

"Водата е живот, ние доставяме вода, това означава, че доставяме живот. Всички трябва да се борим много за това да запазим водните ресурси. Един от начините е чрез засаждане на дървета и ние искаме да покажем нашата загриженост към околната среда, да намалим отпечатъка, който антропогенните фактори оказват върху околната среда и да започнем да възстановяваме водните ресурси" - каза при откриването на събитието в Пловдив управителят на водното дружество инж. Антон Гълъбов.

Държавно горско стопанство - Пазарджик е осигурило на "ВиК Пловдив" ЕООД 40 тополи, 50 фиданки американски ясен и още 50 броя космат дъб, а Овощарският институт в Пловдив - 100 броя млади орехи. Това са устойчиви видове и екипът на водното дружество смята, че с тази инициатива ще допринесе за възстановяването и поддържането на водните ресурси.

Младите дръвчета се засаждат във всички бази на "ВиК Пловдив" в областта, така че един ден хората ще могат да кажат: "Това дърво го посадихме ние", отбеляза инж. Гълъбов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Двама млади загинаха след тежко ПТП в Пловдив, други двама берат ...
Временна организация на движението по пловдивски булевард от днес...
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).