ВиК Пловдив дава 250 абоната от Столипиново на съд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:35 / 23.11.2013
2875
ВиК Пловдив дава 250 абоната от квартал Столипиново на съд. Това съобщи Манол Генов, директор на ВиК. Задълженията им са близо 300 000 лева. Някои от семействата имат задължения над 1200 - 1300 лева, добави Генов. От дружеството твърдят, че на тези хора плащането не им е познато. Години наред не е правено нищо. За един ден, месец или година няма да се промени нищо, но те трябва да се дисциплинират, смята Манол Генов. Сериозен проблем е, че 90% от сградите в квартала са незаконни. Нямат партида, нямат право да имат вода. Реално, поради този факт, не им се формират задължения. Загубите на ВиК идват от там.

11 млн. лева са задълженията на битови абонати в град Пловдив, а още 4 млн. лева дължат фирмите в града. Общо за областта натрупаните задължения от неплатена вода са 19 млн. лева. За първи път през последния месец задълженията към ВиК са намалели с 600 000 лева. "Работим, говорим, подканваме ги да плащат", каза Генов. Акцията за спиране на водата продължава. Досега в областта има доста спрени абонати - над 600, за последното тримесечие. 

Вчера е било прекратено водоподаването на автомивка на улица "Ландос", в квартал Столипиново. Тя е била незаконно свързана и няма партида. Има и още много други такива нарушения, каза Генов.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...
Без вода заради сериозни аварии в Пловдив и областта
Обявени са свободни места за новата детска градина в "Тракия"
Пловдив първи в страната по брой на изградени нови големи къщи и ...
Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не с...
Учителят, обвинен в блудство: Арестуваха ме пред децата, историят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).