Вече описват автобусите на Батаклиев, той обаче готви контраудар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
12:42 / 05.11.2012
10690
"Получихме официално съобщение за изземването на автобусите на Батаклиев", потвърди пред журналисти днес в 11:00 часа кметът Иван Тотев новината на Plovdiv24.bg от сутринта. Междувременно репортер на сайта видя, че представителите на лизинговата компания EFG и частен съдебен изпълнител вече поетапно описват рейсовете марка BMC в гаражите, след което предстои тяхното отнемане. Служители на "Градски транспорт" обаче изразиха съмнения, че това ще има ефект. Според тях Батаклиев се кани да замени въпросните возила с други, втора употреба, които щял да докара от фалирала софийска фирма. 

"Проведени са срещи с останалите превозвачи и заедно с тях сме направили разчет за разпределение на автобусните линии на Батаклиев, ако изземването  стане факт", каза още градоначалникът. Той коментира това, което Plovdiv24.bg вече написа днес, а именно, че не е изключено бившият "червен" общински съветник да има и друг ход, с който да се опита отново да спечели време, както стана с обявяването му в несъстоятелност от дъщеря му.

Кметът отново потвърди това, което каза още на 3 септември за сайта, че Община Пловдив ще изчака Батаклиев да достигне процентното неизпълнение на договора с "Транс Сити" и ще предприеме стъпки за неговото разваляне.

Plovdiv24.bg предупреди за това още на 3 септември. В подробен материал ви информирахме, че дружеството на Батаклиев е натрупало около 1.5 млн.лв. просрочие по вноските на договора с лизинговата компания "ЕFG". На Батаклиев бе даден срок до 19 септември, в който той трябваше доброволно да върне автобусите, а по случая беше образувано изпълнително дело при пловдивски частен съдебен изпълнител(ч.с.и.). Пак тогава ви информирахме, че "ЕFG" са прекратили и двата договора за лизинг с "Транс сити". По единия от тях Батаклиев вече е върнал 8 автобуса, по втория остават 52. На практика това означаваше, че ако бившият "червен" съветник не спази двуседмичния срок, то рейсовете трябваше да спрат да обслужват 8-те линии на масовия градски транспорт в Пловдив.

Последва изненадващ ход на дъщерята на бившия "червен" общински съветник. Тя поиска обявяване в несъстоятелност на "Транс сити", чийто изпълнителен директор е баща й, тъй като дружеството, оглавявано от него не е платило в срок 1 052 472.271 лв. на "НБК Сервиз" ООД, управител пък на която фирма е дъщерята на Батаклиев. Пак тогава юристи коментираха за нас, че близките отношения между баща и дъщеря пораждат съмнение за договорните отношения между тях и с този ход Батаклиев печели още малко време.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (16)

Още по темата (244):
08.12.2022 Общината окончателно се раздели с "Градски транспорт - Пловдив" АД
05.12.2022 Петролен бос купува общинския дял в "Градски транспорт" на Батаклиев
04.03.2022 Защо Пловдив няма тролеи?
13.01.2022 Акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД отиват при Георги
Самуилов
06.01.2022 Георги Самуилов е пожелал да купи акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД
01.11.2018 "Градски транспорт" на Ангел Батаклиев има нов синдик
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).