Важните транспортни мегапроекти, които ще променят Пловдив и региона завинаги - приоритет за държавата

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
21:46 / 19.09.2017
13254
Премиерът Бойко Борисов лично се е информирал за резултатите от днешната среща за разрешаване проблемите на изключително важните за Пловдив и региона транспортни проекти, научи Plovdiv24.bg. При областния управител Здравко Димитров за пореден път се събраха шефът на АПИ, кметовете на Пловдив, Асеновград, Куклен и "Родопи", собственикът на фирмата-изпълнител на ремонта на пътя "Пловдив - Асеновград", представители и шефове на "Пътпроект", Напоителни системи, ЕВН "Електроразпределение - Юг", ОПУ - Пловдив, проектанти, главни архитекти и експерти на общините и областна администрация. Да се запознае с работата дойде и вицепремиерът Томислав Дончев.

Проблемът с коригирането на напоителните и отводнителните канали, които минават през трасето, ще бъде решен до дни, за да може да стартира проектирането и изграждането на локални платна и кръговите кръстовища на "Долни Воден" и в началото на Асеновград, отчетоха от Областна администрация. 

Възлагането и проектирането на локалните платна е ангажимент на трите общини Асеновград, Куклен и "Родопи". От ЕВН ("Електроразпределение - Юг") са започнали проекта за електрозахранване на "Тракия икономическа зона", чиято процедура очаква решение вече 6 месеца. 

Кметът на Пловдив Иван Тотев пък отбеляза, че забележките по проекта за кръговото на изхода на Пловдив са отстранени и парцеларният план е готов за съгласуване.

И още - обсъдиха се проектите за Околовръстния път, както и изграждането на Източна дъга на Пловдив, която да свързва Асеновградско с Ягодовско шосе. Подготвя се проект за изграждане на 7-километров път с 4 ленти с едно локално платно между "Скобелева майка" и Асеновградско шосе. Предстои да бъде изготвен парцеларен план, след като да започне отчуждаване.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).