Вандалска постъпка или своеволие в центъра на Пловдив?

Автор: Васил Динев
Коментари (4)
09:21 / 17.08.2018
10971
Нов вандалски акт в Пловдив не остана незабелязан от гражданите. Ето какво написа до Plovdiv24.bg пловдивчанин:

Здравейте, бих искал да сигнализирам за вандалска постъпка извършена в центъра на Пловдив. Аз съм любител спортист и с мои познати често се събираме, за да играем баскетбол на спортната площадка, находяща се на ул. "Марин Дринов“, в отсечката между ул. "Родопи“ и ул. "Иларион Макариополски“. На 10.08.2018г. е било установено, че са демонтирани ринговете на двата баскетболни коша на игрището. Хората, които са се били събрали на игрището са потърсили информация за свалените рингове от живущите в района. Било им обяснено, че до премахването на ринговете се е стигнало през нощта на 09.08.2018г. срещу 10.08.2018г., когато на спортната площадка около 2-3 часа е имало група младежи, които били в нетрезво състояние и вдигали много шум. Впоследствие, човек живеещ в близост до спортната площадка, е демонтирал ринговете от баскетболните кошове.

Считам, че подобни действия са недопустими. Ако някой ти вдига шум през нощта следва да се обадиш на органите на МВР, а не да демонтираш нещо, което е общинска собственост. По този начин се лишават голям брой хора (от всякакви възрастови групи) от възможността да спортуват и то на една от най-добрите спортни площадки в града. За случая са сигнализирани компетентните органи, за да се предприемат мерки по установяване на човека, който е демонтирал ринговете. Също така и да се възстановят баскетболните кошове, за да са годни за игра.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).