Вандали ли? Ето каква е истината за падналия таван на централен пловдивски подлез

Автор: Илиян Радков
Коментари (0)
15:45 / 09.08.2019
8421
Не винаги вандалите са виновни за опустошенията из Пловдив. Доказва го случаят с подлеза с лъвчето от северната страна на Тунела. Докато всички смятаха, че голяма част от тавана е откъртена от хулигани, истината се оказа съвсем друга и няма нищо общо с вандалски акт. От местната власт са я разкрили, след като са прегледали видеозаписите. Репортер на Plovdiv24.bg направи снимки във въпросния подлез, както и на ситуацията в подлеза на Чифте баня.

Ето какво обясниха от Общината пред медията ни по случая с откъртения таван:

“Паднал е таванът в началото на седмицата. Уведомили сме "Жилфонд". Те правиха ремонта и трябва да предприемат действия. В рамките на следващата седмица ще бъде извършен ремонтът. Имаме видеозапис от казуса. Преминават трима човека - мъже на около 50-60-годишна възраст. Таванът е бил провиснал от някакъв теч. Опитват се хората да го повдигнат с цел безопасност, като в този момент не издържа и съответно е паднал. Уведомили сме г-н Кафтански, за да могат да предприемат действия и да пратят ремонтна бригада, която да отремонтира самия подлез. Оказа се, че в случая не е вандалски акт. Преди да огледаме видеозаписите, не се знаеше точно какво се е случило. Огледахме записите в сряда, а в понеделник получихме сигнала. Уведомих Общинска охрана, за да издирят записите, ако е вандалска проява, да предприемат мерки за издирване на лицата, но се оказа, че не е вандалска проява, а просто е хората са се опитали да помогнат, но за съжаление е имало някакъв теч и самият гипсокартон се е дискредитирал. Предполагам, че в рамките на следващата седмица от "Жилфонд" ще го отремонтират. От миналата година, когато имаше такъв тип прояви има видеонаблюдения и записите се съхраняват в ОП “Общинска охрана".

По ситуацията с другия проблематичен подлез предстои развитие, като предстои тоталното му реновиране, което не се очаква да е през тази календарна година. Той в включен в проектите за многоетажните паркинги на Пловдив, за които се планира вземането на дълг от около 13 милиона лева.

“Относно подлеза на Чифте баня, проектът, който е за реновиране на целия подлез вече е готов и на ниво за строително разрешение. Съответно този подлез е включен за финансиране през един от инструментите, които съществуват в момента – Фонда на фондовете. Следващата сряда от 17 часа в залата на Общински съвет ще има публично обсъждане на проектите, които сме предвидили за финансиране по този фонд, където ще може да се запознаете с детайли. Вероятно реновирането ще стане факт по тези проекти и затова ще бъде направено догодина. Дори и да се извърши ремонт сега, то след 6-8 месеца ще се направи цялостен ремонт", обявиха от Общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).