Вандал строши бронирана S-класа в Пловдив

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (23)
09:18 / 21.04.2020
30576
10 месеца ще лежи в затвора пловдивски вандал в развинтено въображение, който строшил бронираното стъкло на паркирана в Пловдив S-класа, тъй като имал "личен мотив“ за това, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Колата е собственост на софийската фирма "Консул Секюрити“ ЕООД, която се занимава с частна охрана. Неин служител пристигнал в града под тепетата на на 27 юли м.г. Паркирал на ул."Найден Геров" (зад сградата на Драматичния театър и се насочил към близкото заведение за хранене, където се настанил.

Малко след 8 вечерта същата вечер, в близост до мястото, където се намирал паркираният лек автомобил, се разхождали подсъдимият и негов приятел. Двамата забелязали S-класата. Нарушителят казал на другаря си, че познавал собственика на автомобила, който му дължал пари и не му ги връщал. Разгневен от това, той взел решение да взломи един от прозорците на лекия автомобил и по този начин да отмъсти за невърнатите му пари, като нанесе загуби на собственика.

Цял час двамата дебнели и обикаляли около автомобила, като подсъдимият чакал удобен момент, в който незабелязано да извърши намисленото.

Около 21:30 часа нарушителят хвърлил твърд предмет към едно от стъклата, като външната част на ветроупорното стъкло се счупило. Тъй като целият стьклопакет бил многослоен, допълнително подсилен и по-дебел от стандартните, останалите му слоеве останали здрави, което направило впечатление на подсъдимия и същият от своя страна, в желанието си да счупи целия стьклопакет, нанесъл още един удар по него със същия предмет, а впоследствие започнал да осъществява по него натиск с ръцете си, както и му нанесъл няколко удара с крака си. Не успял да го строши напълно и двамата си тръгнали.

10 минути по-късно пристигнал и шофьора, като установил счупената външна част на стъклото и сигнализирал за случилото се. Униформените иззели записи от сградата на театъра и бързо спипали нарушителя.

Той бил изправен пред съда. Там признал вината си и изразил съжаление за стореното. Магистратите прегледали досието на младежа - той бил само на 25 години, но бил с много лоши характеристични данни, многократно осъждан.

Освен това проявил престъпна упоритост, като няколко пъти се опитал да строши бронираното стъкло. Това се случило само 2 месеца, след като бил излязъл от затвора. Затова магистратите решили да го пратят пак в тъмницата за 15 месеца. Заради признатата вина, присъдата била редуцирана с 1/3 – на 10 месеца, при първоначален "строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване и протест.

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).