ВМРО: Община Пловдив задоволява частни интереси

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:04 / 22.10.2020
3077
Частно лечебно заведение е поискало да прави паркинг на общински терен от 7 декара, алармираха на пресконференция вчера от ВМРО, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Имотът е част от по-голям терен с обща площ над 30 декара. Всъщност това е терен, който влиза в бъдещата реализация на проекта за бул. "Пещерско шосе. В обосновката на предложението до Общинския съвет се обяснява как с реализирането на този паркинг ще бъдат осигурени паркоместа. 

"Има неща, които са недопустими и всяко нещо си има цена. Когато има влязъл в сила ПУП за разширяването на бул. "Пещерско шосе", чака се за "Копривщица" вече десетилетие, ти входираш предложение и отлагаш процеса за още 10 г." - обясни ситуацията Борислав Инчев.

Фирмата предлага да плаща месечен наем от 2200 лв. с ДДС в следващите 10 години, а самият паркинг ще е с над 100 места.

"Ако цената е 1 лв на час, дали този наем няма да бъде избиван за по-малко от половин работен ден?! В обосновката на община Пловдив някой се е опитал да сътвори голямо творчество: "ще се облекчи паркирането в прилежащата градска територия и ще донесе приходи в общината". Това е подарък, постилане с червен килим" - допълни Инчев. 

Самият инвеститор е посочил, че паркингът ще служи за паркиране на личните автомобили на служителите в здравното заведение. "Не знам в някоя друга държава да има община, която задоволява частни интереси" - риторично пита Борислав Инчев. 

Живущи на "Пещерско шосе" са били готови да протестират пред Общинския съвет утре, но Димчо Петров ги разубедил. Очаква се скоро да бъде внесена протестна подписка от хората. "Има недостиг на паркоместа, а чрез такъв паркинг техния проблем няма да се реши, защото лечебното заведение има и в момента новооткрит паркинг. Цената за живущите в непосредствена близост е в пъти по-висока от цената, която се изисква в отстоящ на 100 метра друг фирмен паркинг" - коментира Петров.

Подробности гледайте в прикаченото видео!


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
22.10.2020 Димитров: За 8 месеца направихме 1500 паркоместа, до "Пълмед" също трябва да има
22.10.2020 Оттеглиха предложението за частен паркинг в "Западен"
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).