ВМРО-НИЕ излиза на протест пред СЕМ заради поругани семейни ценности

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
14:51 / 29.04.2010
1666
Младежките и женските организации на ВМРО-НИЕ организират протест пред сградата на Съвета за електронни медии в София утре от 11 ч. срещу поругаването на българските семейни ценности, което се наблюдава по някои електронни медии. Представители на ВМРО-НИЕ ще връчат на представителите на СЕМ искане за предприемане на конкретни мерки срещу излъчваните сцени на насилие и агресия.

По-рано, в 10,30 часа представители на Младежките и женските организации на ВМРО-НИЕ ще се срещнат в Народното събрание с Председателя на Парламентарната Комисия по културата, гражданското общество и медиите Даниела Петрова.

Plovdiv24.bg припомня, че студентската организация на ВМРО-НИЕ в Пловдив и сдружението „Българска майка" вече излязоха с протестна декларация, с която изразиха категорично несъгласие с поругаването на българските семейства в риалити формата „Биг брадър фемили", излъчван по Нова телевизия. Студентите и майките не са съгласни с мнението, че влезлите в Къщата хора са представителната извадка на България, а случващото се вътре е нормалното ежедневие.

„Ние не разпознаваме в този образ нито нашето семейство, нито семействата на нашите приятели. Не смятаме, че е нормално да плюеш по главата и лицето на жената, която те е дарила с дете. Не мислим, че целувката по устните между двама мъже е проява на „мъжество". От тези сцени ли ще възпитаваме нашите деца", се казва в декларацията.

От студентската организация на ВМРО-НИЕ и сдружението „Българска майка" напомниха, че риалити-форматът като цяло е забранен в Гърция, а в Чехия след силен обществен натиск е бил свален от екран.

Виж коментарите (8)

Още по темата (3):
03.06.2010 СЕМ съгласен с ВМРО за въздействието на риалити форматите над децата
30.04.2010 ВМРО-НИЕ: Не на агресията от екрана
21.04.2010 Студентите от ВМРО против образа на семейството в Big Brother
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).