ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Студентите от ВМРО против образа на семейството в Big Brother
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:41 / 21.04.2010Коментари (9)1784
©
На състоялата се днес пресконференция Студентската организация на ВМРО - НИЕ в Пловдив заедно със сдружение „Българска майка" изразиха категоричното си несъгласие с поругаването на българското семейство в риалити формата „big brother family" излъчван по Нова телевизия. Младите воеводи не са съгласни с мнението, че хората в Къщата са представителната извадка на България, а случващото се вътре е нормалното ежедневие на участниците.

„Ние не разпознаваме в този образ нито нашите семейства, нито семействата на нашите приятели. Не смятаме за нормално поведение да плюеш по главата и лицето на жената, която те е дарила с дете. Не мислим, че целувката по устните между двама мъже е проява на „мъжество". Не вярваме, че мъжете в българското семейство постоянно обиждат своите любими и разказват на всеослушание по циничен начин за половия си живот.". Именно сцените, изпълнени с вербална и физическа агресия служат за абсолютното поругаване на семейните ценности.

Според Николай Йончев - зам.-председател на СО децата нямат място в такъв тип предавания. Той много ясно подчерта, че е прецедент в историята на шоуто вкарването на деца. По този начин децата биват изкарани от нормалната им социална среда и поставяни в нова екстремна обстановка, която може да им нанесе големи психични травми. Дали не се използват деца с цел печелене на пари?

За „Българска майка" предаването показва един отвратителен образ на жената и майката. „Българската майка не е необразована домакиня, нито пък работи като стриптизьорка. Насилието, излъчвано от екрана не е нормално."

Студентите изразиха своето недоволство и от регулаторния орган СЕМ и смятат да напишат протестно писмо, в което да акцентират върху неприличните сцени, излъчващи се преди 23,00ч. Едва ли е достатъчна заплахата им, че ще глобят Нова телевизия за „опасни" сцени.

Подчертано бе и че риалити форматът като цяло е забранен в Гърция, а в Чехия след силен обществен натиск е свален от екран. Дали българското общество трябва да остане безучастно към случващото се? Ние питаме от тези сцени ли ще се възпитават нашите деца? След протестното писмо до СЕМ, ще се напише и писмо до българската православна църква, която да се застъпи за ценностите на семейството.
 
От СО заявиха, че това е началото на активна борба срещу този вид предавания.


Още по темата: общо новини по темата: 3
03.06.2010 »
30.04.2010 »
29.04.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Напълно съм съгласна, че това е една подигравка с българското семейство. Тези хора не са представителна извадка, понеже не са избрани на абсолютно произволен принцип, а чрез конкурс... и то по простотия. Никъде не съм виждала такова отношение, толкова голяма липса на морал и чувство за мярка. Толкова извратена агресия и такова леко поведение /за поведението на някои жени спрямо мъжете в къщата и то пред собствените им съпруги/. Нямам думи просто за цирка, които ни се разиграва пред очите. Вярно е, че се засягат и някои теми и ситуации от ежедневието на всички ни, но в нормалното общество те не предизвикват такива странни и извратени реакции..... понеже на никой от нас не ни се налага да спим в една спалня с още няколко непознати семейства, или да бъркаме в общ хладилник, да ползваме обща баня..... това е изродия и няма нищо обща с българското семейство било то по-демократично, по-патриархално или каквото и да е друго.
0
 
 
Какво пък му е на предаването? Ку*ви, Пе*али, дебили, простаци, селяндури. Децата им седят и ги гледат. Какво повече му трябва на човек? Майтапа на страна, ама май доста хора го гледат. Протести имаше и преди старта на предаването, но нищо не стана.
+2
 
 
Протести, подписки, каквото трябфва, защото децата това не трябва да го гледат, нито никoй, защото не поучава (каквато трябва да е целта на ТВто), а развращава.
+2
 
 
Факт е, че предаването се гледа. Оттам нататък си правете сметка за качеството на матряла в България.
+4
 
 
Това вече е кауза, която заслужава мощна обществена подкрепа!!! Дерзайте, млади българи!!! България все още е жива...
+6
 
 
Абсолютно съм ЗА сваляне на предаването! В случая наистина е извадка на простотията в булгаристан, затова нямат място изобщо на екрана. Вместо да покажат любовта в семейството повече хора да се замислят и да вземат пример... те точно обратното.
+3
 
 
Най-меко казано не обичам ВМРО,но в този случай съм с двете ръце ЗА инициативата им.Тая бълвоч - биг,вип-мип и пр. брадър трябва да бъде забранена завинаги,а червенобрежкия селянин-гей с катинарчето да бъде изпратен обратно на село!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Посетители на нощно заведение в Пловдив се оплакват от полицейско наси
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Удвояват околовръстното на Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: