В три пловдивски болници са открити нарушения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:05 / 08.03.2010
65201
Шест нарушения, свързани с хоспитализацията на пациенти през 2009 година, са констатирани при проверките на Регионалната здравноосигурителна каса /РЗОК/ в Пловдив, които приключиха днес. Това съобщи шефът й д-р Борис Джурджев.

Проверките, които извършваме, се налагат заради увеличения брой хоспитализации, съобщи още д-р Джурджев. Нарушения в дейността на личните лекари има и през тази година. Трима от общопрактикуващите лекари са извършили неправомерни действия. Един от тях е издал направление за диспансеризация, без да са направени нужния брой изследвания и консултации. При друг липсва подпис при амбулаторния лист на пациента, а трети е отчел непълен преглед. За трите нарушения здравната каса е издала актове. По закон лекарите трябва да бъдат глобени със сумата от 50 до 150 лева.

Проверяващите са установили нарушения и в три от четирите болници в Пловдив. УМБАЛ "Св. Георги" е сред лечебните заведения, в които са извършени нарушения. В няколко отделения са били приети повече пациенти, отколкото е обявеният брой легла в болницата. Според д-р Джурджев проблемът идва от там, че от болницата не са информирали своевременно касата за увеличения брой пациенти.

Многопрофилната болница за активно лечение - Пловдив е издала два сертификата за извършване на дадена дейност с изтекъл срок. МБАЛ "Здраве" - Пловдив пък е нарушила закона, след като не е попълнила своевременно и в пълен обем документация. Единствено в специализираната болница "Св. Иван Рилски" не са открити никакви нарушения. От здравната каса в Пловдив съобщиха още, че предстои да бъдат издадени наказателни постановления. Проверките на личните лекари и лечебните заведения в града и областта ще продължат, увери д-р Джурджев.

Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).