ІV-тото национално състезание на знаещите „Науката, животът и ... още нещо”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:35 / 12.04.2007
2225
На 13 април 2007 година в Аулата на Технически университет - Пловдив ще се проведе ІV-тото национално състезание на знаещите „Науката, животът и ... още нещо", чийто организатор и домакин е Общински детски комплекс - Пловдив. Състезанието е част от календарния план за извънучилищни дейности на МОН и Национален дворец на децата - София.

Участват 12 отбора на възраст от 10 до 22 годишна възраст, които ще премерят знания в областта на природните и приложни науки. Компетентно жури от ПУ „П. Хилендарски" с председател проф. д-р Драгия Иванов ще отличи най-знаещите.

Подборният кръг на състезанието стартира в 10 часа, а до финалите от 16:00часа ще бъдат допуснати 3 отбора от съответните възрастови групи.

Ученици от пловдивските училища, членове на клуба на знаещите „Квант" към ОбДК - Пловдив сами са подготвили софтуера и техническото осигуряване. Интересен момент в състезанието е модулът от реални физични демонстрации, представени на последната национална конференция по физика в Плевен.

Състезанието е показен урок на учащите се, продължение на учебен процес в реални условия, където за решаване на съответните научни и житейски проблеми се искат реални знания. Така младият човек се учи на отговорност и екепност в една организирана среда.

Наред със сериозното ще присъства и забавният, развлекателен елемент с музикалните изпълнения на децата от естрадно студио „Прима" към ОбДК. Ще присъстват експерти от РИО - Пловдив, директори на училища, учители, ученици и студенти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР Пловдив: Две пътни произшествия със загинали!
Богослов: Митрополит Николай може да кандиса за патриарх, защото ...
Поредно странно паркиране в пловдивски мол
Продължава мащабният ремонт на Централна гара Пловдив
Пловдив обича Лили Иванова
20-годишният Юджел oт "Столипиново" за живота в Германия: Всичко ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).