В разгара на предизборната кампания: Колизии в СДС-Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
12:56 / 04.10.2019
6497
Ръководството на СДС - Пловдив се разграничава от листата, наредена от името на СДС за кандидати за общински съветници, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Това стана ясно на пресконференция с участието на Никола Хаджийски, председател на СДС град Пловдив и член на Националния съвет, инж. Добри Вълчев, зам.-кмет на р-н “Централен", представител от СДС от квотата на Реформаторския блок, инж. Христо Шипков, председател на р-н “Източен" и член на Градския съвет и на Областния съвет на СДС – Пловдив, инж. Екатерина Асенова, член на Градския и на Областния съвет на СДС - Пловдив, Емилия Шарева, член на Градския и на Областния съвет на СДС – град Пловдив, инж. Пламен Чемишанов, секретар на СДС и член на Националния съвет, инж. Серафим Александров, заместник-председател и член на Националния съвет на СДС.

Регистрираната листа на кандидатите за общински съветници от СДС град Пловдив не са кандидатите на СДС. Това са кандатите на Румен Димитров Христов - заяви пред медиите председателят на сините в града Никола Хаджийски. 

Тези кандидати не били одобрявани нито от членовете на СДС - Пловдив, нито от ръководството на партията в града, не са предлагани за обсъждане, а са регистрирани авторитарно от самия Румен Димитров Христов - твърди Хаджийски. 

"Вместо високо образовани членове и симпатизанти на партията - адвокати, инженери, учители, лекари, доктор на науките, икономисти, Румен Христов регистрира избрана от него кандидатка за водач на листата с образование за сервитьорка, при цялото ми уважение към тази професия", допълни Хаджийски. Според него, нито един от вписаните в листата не е член на СДС. 

Националният лидер не дал на местния пълномощно да регистрира партията за участие в изборите, а дал правомощията на Йордан Кръстанов от Пазарджик.  Причината е, че пловдивската структура застанала зад кандидатура, която счита за подходяща да подкрепи. Хаджийски е категоричен, че членовете на СДС няма да гласуват за регистрираната листа, а на по-късен етап в хода на кампанията ще съобщят кого подкрепят за кмет на Пловдив. 

Никола Хаджийски каза още, че няма да пречат на изборите по никакъв начин. След това ще свикат областен съвет на област Пловдив, на който ще се реши какви действия ще се предприемат. За нарушаване на устава на партията вероятно ще се иска оставката на председателя Румен Христов. 

На твърденията на другия отбор от СДС, че Никола Хаджийски и участвалите в пресконференцията са нелегитимно ръководство, Хаджийски заяви:

"Румен Христов, който е сега председател на СДС, тогава е бил член на НИС и заместник-председател. За да бъде свикана градска отчетно-изборна конференция, се взема разрешение от НИС на СДС. Румен Христов и всички останали членове са се подписали тогава, за да бъде свикана тази конференция. На всяка конференция има представител на НИС и аз съм избран, единия път с разлика, защото имаше повече кандидати, а на втората отчетно-изборна конференция през 2018 г. съм избран единодушно.

Ако СДС-Пловдив е нелегитимното ръководство, тогава легитимен ли е председателят на СДС? Тъй като 80 души делегати от Пловдив град и Пловдив област присъстват на националната конференция, на която избираме Румен Христов. 30 от тях са само на град Пловдив. Ако ние сме нелегитимни, и Румен Христов не е легитимен председател.".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).