В район "Източен“ обновиха поредната детска площадка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:06 / 14.08.2015
2779
Детската площадка на "Цариградско шосе" между булеварда и ул. "Генерал Радко Димитриев" се напълни с щастливи играещи хлапета веднага след нейното обновяване.

Макар и оборудвана с хубави съоръжения, родителите се страхуваха за безопасността на децата си заради интензивния автомобилен трафик по "Цариградско шосе" само на няколко крачки разстояние.

По инициатива на кмета на район "Източен" Николай Чунчуков и със съдействието на ОП "Чистота" вече цялото пространство е оградено с предпазни пана.

По желание на родителите, с помощта на ОП "Градини и паркове" и ВиК изградихме чешмичка, под дебелите сенки на дърветата монтирахме нови пейки, направихме нова тротоарна настилка и поставихме дори антипаркинг колчета срещу неправомерно паркиране, отбеляза Чунчуков.

Районният кмет предвижда скоро да подмени пясъчниците под детските съоръжения за игра с противоударна гумирана настилка.

Поредното обновление на междублоково пространство е част от програмата на районната администрация "По-добра среда за живот и отдих в близост до дома", която е съобразена с желанията и препоръките на гражданите.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).