В пловдивските училища акцентират върху всички бележити пловдивски исторически дати

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
14:15 / 14.01.2018
3382
Всички учители по история в Пловдив и областта ще се сдобият със специална книжка, посветена на Освобождението на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Инициативата е на Историческия музей (след спечелен и реализиран проект) в навечерието на 140 години от паметното събитие, което градът под тепетата отбелязва на 16 януари. 

"В новата история на Пловдив има много знакови дати- първото честване на Св. Св. Кирил и Методий, създаването на пловдивската гимназия, Съединението, първото българско изложение, но 16 януари е особено значима", сподели директорът на музея Стефан Шивачев. 

Значима е, защото точно тя поставя край на 5-вековно робство и дава началото на новото развитие на Пловдив. А идеята е в пловдивските училища да се акцентира върху всички бележити пловдивски дати в националната история и дори да се провеждат специални уроци, посветени на тях. 

"От началото на година подаряваме по една книжка на всеки преподавател по история в Пловдив и региона, на всички библиотеки и читалища. Книжката не е голяма, но в нея е заложен целият материал около битката за Пловдив и Освобождението", коментира още Шивачев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).