В "Тракия": Деца горят и разчленяват живи котета за забавление

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
09:09 / 11.08.2014
9258
12-годишни момченца от пловдивския район "Тракия" горели живи котета или ги разчленявали за забавление. Родителите на хлапетата най-вероятно не знаели за техните садистични занимания през ваканцията. Зверствата били видени от други деца от квартала, веднага след което един от очевидците - 14-годишният Димитър Таков, отишъл разтреперан при своята съседка Галина Сичанова и й разказал всичко. Младата жена вчера се свърза с нас в опит да намери грижовни стопани на оцелелите животни.

"В четвъртък около 14-15 часа три момчета подпалиха живо котенце. Видях ги и много се разстроих", признава Митко. 

Той разказва, че познава само едно от съседчетата си, които са на видима възраст около 12 години. Те живеели наблизо и ходели до горичка зад гаражи до блока на Митко, където в храстите се криели няколко котенца. Момчетата подмамвали полупитомните животни и първо ги галели и си играели с тях
безобидно. След известно време започвали да ги тероризират.

"Не знам защо го правят. Двама държаха котето, а третият го подпали с кибрит. Пред очите ми котето изгоря", казва още 14-годишният свидетел.

Седмица по-рано хлапаците се скарали за едно от котенцата. Единият от тях държал животинчето за краката, а другият - за главата. Започнали да го дърпат, докато не го разчленили, продължава с потресаващия си разказ Митко. Месец по-рано същите момчета запалили друго коте, а свидетел на този палеж станало момиченце от квартала. 

"Подмамват ги, галят ги, играят си с тях, след което ги палят", не скрива отвращението си състрадателният осмокласник. 

Той потърсил помощ от възрастните след последния садизъм от миналия четвъртък, а после се опитал да скрие котенцата в храстите, така че да не излизат навън. Струпал две автомобилни гуми и прибрал в тях оцелелите седем мъници, а отгоре ги покрил със завивки в опит да спаси живота им.

Ходел по три пъти на ден да храни и да дава вода на оцелелите животинки. Междувременно на Галя Сичанова се обадила позната от близко до Пловдив село, която се ангажирала да приюти временно котенцата в къщата си.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).