ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В Съдебната палата в Пловдив се проведе Ден на отворените врати
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:58 / 16.04.2015Коментари (1)1516
©
В Съдебната палата в град Пловдив се проведе Ден на отворените врати, организиран съвместно с Висшия съдебен съвет по проект "Укрепване на капацитета на ВСС за по-добро управление на комуникационните процеси и повече прозрачност в дейността на съдебната система" договор № К 13-15-1/04.12.2013г. по ОПАК, който се финансира по Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Ученици, студенти и граждани се включиха в инициативата, чийто основен акцент бе провеждането на възстановка на съдебен процес по наказателно дело от общ характер с участието на студенти от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". 

Денят на отворените врати бе открит от съдия Магдалина Иванова, председател на Апелативен съд - Пловдив. Приветствие към гостите отправи Ясен Тодоров, член на Висшия съдебен съвет и председател на комисия "Професионална етика и превенция на корупцията". 

Той представи статута, функциите и дейността на Висшия съдебен съвет. Председателят на Окръжен съд - Пловдив Веселин Хаджиев и председателят на Районен съд - Пловдив Иван Калибацев представиха работата на съдилищата. 

Председателят на Апелативния съд съдия Магдалина Иванова връчи грамоти и награди на победителите от Апелативен район - Пловдив в конкурса есе на тема "Познатата и непозната съдебна власт". Стилияна Красимирова Кирова от 11 "а" клас на ПГ "проф. д-р Асен Златаров" - Димитровград получи таблет, а Виктор Красимиров Младенов от 10 "д" клас на гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" в Стара Загора - електронна книга. 

Изключителен интерес предизвика възстановката на съдебен процес по реален казус, реализиран под ръководството на съдия Христо Крачолов от Апелативен съд - Пловдив съвместно с Европейската асоциация на студентите по право. 

Служители от "Съдебна охрана" демонстрираха въоръжение и помощни средства, които използват в ежедневната си работата и представиха накратко дейността си. 
 
Информационната обиколка на Съдебната палата "Съдът отблизо" даде възможност на гражданите непосредствено да се запознаят със структурата на съдебната власт, дейността на магистратите и на съдебната администрация, да разгледат съдебни зали, бюро "Съдимост", деловодство и конвойна. 

Събитието в Пловдив беше част от дейността "Дни на отворени врати", които се провеждат в петте апелативни райони - Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, София, както и във ВСС. 

Целта на инициативата е хората и участниците в събитията да могат да получат максимално достъпна и разбираема информация за ролята и функциите на съдебната система и на ВСС и лично да се запознаят с работата на институциите в структурата на съдебната система.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А в Затвора няма ли да се проведе "Ден на отворените врати"?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Гергьовден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: