В "Столипиново" спират децата от училище, искат по-големи надбавки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (96)
11:31 / 21.11.2014
14337
Цигански семейства масово не получават надбавки, защото децата им не ходят на училище. Данните сочат, че най-голям е броят на избягалите от класните стаи в пловдивския квартал "Столипиново", съобщава News7. 

Причините са различни. Една от тях е, че циганите емигрират в Белгия, във Франция и в Германия, защото там получават в пъти по-високи социални помощи.

Религиозните обичаи и проблемът, че циганите женят децата си, далеч преди да са навършили 18 години, са сред основните причини за отпадане на учениците от училище. Само в Пловдив те са 60 от началото на учебната година.

Някои от родителите твърдят, че не пускат децата си в учебните заведения, защото сумата от 35 лева за детски е изключително малка.

Средно по две деца на клас всеки месец напускат училищата в "Столипиново", защото родителите им емигрират в други страни. Жена от квартала признава, че е изпратила децата си в Германия, защото там надбавките са по 800 евро за дете.

Друга причина за отпадането от училище е, че децата масово не владеят българския език.

От дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив предлагат по-сериозни мерки срещу родителите, които не пускат децата си на училище.


Виж коментарите (96)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).