В Пловдив увеличиха цените на някои услуги

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:34 / 28.04.2023
4439
Таксите за сватби и погребения се увеличиха с решение на Пловдивския общински съвет от вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С 29 гласа "за", 7 "против" и 4 "въздържал се" съветниците одобриха промените в Наредбата за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив. 

Таксата за сватбен ритуал в работни дни се увеличава от 72 на 84 лева, а в почивни дни - от 138 на 150 лева. Изнесеният ритуал от 264 лв. става 294 лв. Сватба с фолклорен тракийски ритуал в централния младоженски дом и в зала "Тракия" досега струваше 396 лв. и става 420 лв., а изнесеният поскъпва от 540 на 570 лева. 

Вдигат се цените на 22 услуги, свързани с извършване на погребение и почистване на гробни места. Тези такси не са увеличавани от 10 години, посочват от общинското предприятие "Траурни дейности".

Разрешението за таксиметров превоз поскъпва от 34 на 60 лв. при първоначално издаване, а продължаването му се вдига от 26 на 50 лева. 

Таксите на услугите на ОП "Зооветеринарен комплекс" се увеличават с 20%.

Дървата за огрев на ОП "Градини и паркове" поскъпват от 66 лева с ДДС на 120 лв. с ДДС за 1 кубик. 

ОП "Жилфонд" ще извършва срещу заплащане нова услуга - "транспорт и съхранение на намерени (иззети) вещи и багаж. По предложение на предприятието, което управлява басейна на Спортното училище, той ще се ползва безплатно само от учениците с профил "плуване" от СУ "В. Левски", а не от всички ученици. Цената за ползване на покрития общински плувен басейн частично се увеличава с 18-20%.

Част от входните билети на пловдивските музеи също се повишават. В обектите на ОИ "Старинен Пловдив" се въвеждат нови тематични комбинирани билети, най-скъпият от които е с беседа - 125 лв. Отделен ценоразпис има за ползване на възрожденските къщи в Стария град, Античния театър, Малката базилика, Епископската базилика, Римския стадион, подземния етаж на "Екселсиор". 

От наредбата отпадна предвидената нова такса за служебно паркиране в разширен режим по предложение на групата съветници от ГЕРБ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).