В Пловдив проф. Анастас Герджиков се обяви срещу новата заповед на Кацаров

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
15:04 / 20.10.2021
5784
Благодаря за сърдечния прием в Пловдив, каза при посещението си кандидат -президентът професор Анастас Герджиков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Ние имаме ясни послания и приоритети - евроатлантическа ориентация, върховенство на правото и да използваме образование, наука и иновации, за да постигнем икономика на знанието. Проф. Герджиков добави, че интересът на България трябва да се отстоява при зелената сделка.

Той коментира и последната заповед на здравния министър, като каза, че тя разделя още повече българското общество, което е едва на 20% ваксинирано, по още една линия. Това е дискриминация, това е заповед, която е адекватна, но за някоя друга държава. Според Герджиков такава заповед не трябва да остане, трябва да се отложи нейното действие, или да се отмени. Вместо това той призова Румен Радев да възобнови дейността на Националния оперативен щаб, който да се справи със здравната криза, след като изпълнителната власт не може. "Хората са уплашени, защото подозират, че ще трябва да се затворят цели сектори от икономиката и културни институции. Рискува се да останем и без лекари, които по една, или друга причина нямат зелени сертификати. Подобни теми не бива да разделят хората", коментира още проф. Анастас Герджиков.

Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент каза, че Пловдив е скъп град на сърцето й. Тук е учила, има истински приятели." Пловдив ми е на сърце". Тя смята, че екипът им има мисията да върне духовността такава, каквато пловдивчани я усещат и за която трябва да работят всички заедно.


Виж коментарите (0)

Още по темата (331):
22.01.2022 Иво Христов: Радев помете остарелите разбирания
22.01.2022 Плевнелиев: Сега Радев може да направи каквото поиска с държавата
22.01.2022 Президентът: В идните години ще бдя, чакат ни още изпитания!
22.01.2022 Радев и Йотова встъпват в длъжност за втори мандат
19.01.2022 Вицепрезидентът Йотова: Имаше моменти, когато се чувствахме като в обсадена крепост
19.01.2022 Държавният глава: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).