В Пловдив осъдиха скандален строителен предприемач

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
08:52 / 27.03.2015
14878
Наказателното производство срещу Стоян Анастасов приключи с осъдителна присъда на първа инстанция.

Съгласно внесеният от Районна прокуратура гр. Пловдив обвинителен акт, Анастасов, в качеството си на управител на "Анастасов" ЕООД, гр. Пловдив възбудил и поддържал заблуждение у Ю. Г. и З. П. и с това им причинил вреди в големи размери на обща стойност 95 974.25 лева. 

Анастасов сключил с пострадалите предварителни договори за продажба на недвижими имоти "на зелено", без да има възможност и намерение да изпълни поетите от него задължения, тъй като целта му била да си набави по този начин имотна облага. 

В изпълнение на тази си цел Анастасов поддържал у пострадалите близо две години заблуждението, че ще им продаде апартаменти, за да могат те през това време на различни вноски да му заплатят пълната им стойност.

Наред с горното Анастасов е обвинен и за престъпление срещу кредиторите - за това, че не поискал от съда да открие производство по несъстоятелност на управляваното от него дружество в 30-дневен срок, след като същото спряло плащанията си и изпаднало в неплатежоспособност.

Първоинстанционният съд постанови осъдителна присъда, по която Анастасов е признат за виновен и по двете обвинения. Определено му е общо наказание в размер на четири години и шест месеца лишаване от свобода.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).