В Пловдив осъдиха рецидивист

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:05 / 28.02.2020
1848
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден К.К., на 62 г., за това, че в периода от 22 май 2019 г. до 4 юни 2019 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е отнел чужди движими вещи на обща стойност 835 лева, с намерение противозаконно до ги присвои  – престъпление по чл. 196 ал.1 във вр. чл. 195 във вр. чл. 194 във вр. чл. 29 във вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив му е наложил наказание от 2 години лишаване от свобода при първоначален "строг“ режим на изтърпяване.

По делото е установено, че на 22 май 2019 г., около 9 часа, в Пловдив, К.К. минал покрай жилищна кооперация, в чийто двор бил оставен велосипед, заключен за дърво с метален кабел и катинар. К.К. решил да го отнеме, като с техническо средство прерязал кабела. По-късно оставил велосипеда в заложна къща и за него получил 60 лева.

На 29 май 2019 г. обвиняемият К.К. отнел велосипед, който бил заключен, посредством метално въже и катинар, на етажна площадка в жилищен блок в Пловдив. След това той се придвижил до гр. Асеновград, където го продал на случаен минувач за 50 лева.

На 4 юни 2019 г. обвиняемият К.К. влязъл в жилищен блок в Пловдив с намерение да извърши кражба. Той отворил входната вратата на един от апартаментите и видял на шкаф в коридора, оставен мобилен телефон. Собственичката на жилището през това време била в съседна стая. К.К. взел телефона и затворил вратата.

В същия вход пред избените помещения бил оставен велосипед, който не бил заключен. К.К. отнел и него. След това продал велосипеда за 100 лева на непознат мъж в близкия магазин. Парите изиграл в казино. По-късно продал и мобилния телефон за сумата от 40 лева. Обвиняемият К.К. е осъждан, като през септември 2016 г. е изтърпял последното си ефективно наказание "лишаване от свобода“.

Присъдата е влязла в сила и не подлежи на протест и обжалване, съобщиха от пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).