В ПУ раздадоха дипломи на филолози

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:55 / 14.03.2023
1478
Над 380 абсолвенти на Филологическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ получиха дипломите си за завършено висше образование в Спортната зала на висшето училище. Освен възстановената традиция дипломите да се връчват на тържествена церемония, за първи път от години насам се дипломират 92 студенти с отличен успех, съобщиха от факултета. 

Церемонията бе открита с думи на водещия тържеството доц. д-р Елена Гетова, заместник-декан на Филологическия факултет. В обръщението си към випуск 2022 тя подчерта изключителната привилегия и отговорност, която стои пред абсолвентите, защото тяхното дипломиране се случва в годината на един знаменателен юбилей – 50 години филологии в Пловдивския университет.

Приветствието на доц. д-р Марияна Стоянова, заместник-ректор по учебната дейност, съдържаше както академични послания, така и споделени мъдрост и опит, които ще бъдат от полза в бъдещата реализация на завършващите студенти. 

Доц. д.ф.н. Константин Куцаров, декан на Филологическия факултет, подчерта в обръщението си към абсолвентите сложността по време на пандемията и преориентацията на образователната система, предопределена от извънредната ситуация. По думите му резултатите от тези две години изолация недвусмислено доказват, че усилията на всички преподаватели от Филологическия факултет са били ползотворни и целенасочени. В края на емоционалното си приветствие Деканът на факултета прочете поздравителен адрес от г-жа Мария Габриел - еврокомисар и бивш възпитаник на Филологическия факултет на Пловдивския университет. 

Церемонията продължи с академичното слово-обръщение към абсолвентите, което тази година бе дело на доц. д-р Юлия Николова – дългогодишен преподавател във факултета. Красноречивото заглавие на обръщението "Слово за словото“ доказва и неговия смисъл и съдържание, а посланията в него бяха свързани както с академичните познания на доц. Николова, адресирани към завършващите, така и със споделените спомени от опита й на преподавател. 

Тази година Филологическият факултет открои студентката Ивана Витанова, абсолвентка от специалност "Българска филология“, която завършва с отличен успех (6.00) и която имаше честта да представи приветствие от името на випуска до всички преподаватели и студенти. 

Галилеевата клетва бе прочетена от абсолвента Венцеслав Зисов от специалност "Английска филология“. Наградите за отличниците и тази година бяха осигурени от фирма "Телъс интернешенъл“. 

Изпълнението на студенти  от първи курс от катедра "Хореография“   с  ръководители доц. д-р Димо Енев и доц. д-р Рослана Моравенова от АМТИИ "Професор Асен Диамандиев“, гр. Пловдив внесе настроение и ведрост в празничната атмосфера в спортната зала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).