В Областна администрация започна работа комисия, която ще класифицира язовирите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:04 / 07.02.2020
1792
Комисията е сформирана съгласно Закона за водите и в нея са включени представители на Областна администрация, Държавна агенция по метрологичен и технически надзор, Басейнова дирекция “Източнобеломорски район“, РД "Пожарна безопасност и защита на населението“, както и представители на общините, на чиято територия се намират язовирите. Освен класифицирането на язовирите по степен на потенциална опасност, комисията ще определи кои от малките язовири не подлежат на контрол по закона за водите.

След проведеното първо заседание на комисията , бе установено, че има непълнота в нормативната база и това затруднява класифицирането на малките язовири. За следващата седмица е насрочено второ заседание, на което ще бъде обсъдено преодоляването им.

На територията на област Пловдив има 336 язовира, от тях 249 са собственост на общините, 6-са държавна собственост, 31 са на Напоителни системи, 45 се стопанисват от сдружения за напояване, 3 язовира са частна собственост, 2 са с неизяснена собственост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).