В ОбС Пловдив: Всички срещу независимия съветник, предложил намаление на ТБО за бизнеса

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
10:44 / 30.08.2021
3413
Извънредното заседание на пловдивския Общински съвет се превърна в другарски съд за съветника Георги Величков от "Ние, гражданите", по чието предложение на предишната сесия бе подкрепено предложението му за намаляване с 50% на ТБО за бизнеса, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Съветниците му препоръчаха да не внася в извънреден порядък предложения, за да минават през съответните комисии за задълбочена дискусия, а също и преди внасяне да ползва юридически консултации. Невъздържаният език на Величков, който нарече кмета "оня човек", а съветниците от БСП "ония хора вляво" и използва куп други определения, характерни не за официална институция, а за разговор на улицата, настроиха колегите му срещу него, въпреки искреното му извинение. Той обяви, че на следващата сесия ще сложи кутия, в която всеки от съветниците да върне парите, които е получил като възнаграждение днес.

Независимият Слави Георгиев и адв. Георги Колев от ЗС "Александър Стамболийски" подкрепиха идеята за връщането на хонорарите. "Нека днес работим "про боно" и да видим хората, които миналия път подкрепиха предложението, дали ще си вземат парите", каза Колев.

Предложението за безплатно заседание не беше подложено на гласуване, така че се очаква на следващата сесия на 14 септември да се види дали ще има кутия за връщане на хонорарите на присъстващите.

Преди закриването на заседанието 48 съветници гласуваха "за", нито един "против", 1 - "въздържал се" отменянето на намалението с 50% на такса смет.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (54):
31.08.2022 Вижте с колко пари разполага Пловдив
13.10.2021 Прекроиха бюджета на Пловдив
29.09.2021 Без драми съветниците гласуваха финансови отчети на Общината
24.09.2021 Честито! В Пловдив увеличават някои цени!
14.09.2021 Зам.-кметът Родопски се опъна на съветниците
30.08.2021 Зико: Не бягаме след вятъра, а пред него
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).