В МБАЛ "Пловдив" отстраниха деформация на носа на 40-годишна дама

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:41 / 09.09.2015
2371
Водещият специалист по пластична и реконструктивна хирургия д-р Дъглас Дидо направи 3 изключително сложни операции на носовете на трима пловдивчани. Американският специалист по хирургия на главата и шията гостува в отделението по "Уши, нос и гърло" в МБАЛ "Пловдив" по покана на д-р Асен Асенов.

"Случаите бяха не само изключително трудни, но и изискваха продължителна работа, защото е огромно изпитание да поправяш чужди грешки", заяви д-р Дидо. 

Всеки пациент е отнел на екипа по 7-8 часа в операционната. Освен д-р Асенов в интервенциите са участвали всички лекари и специализанти от отделението.

Първа на интервенция е подложена 29-годишна пловдивчанка с тежък дефект в структурата на носната пирамида, преживяла 3 неуспешни ринопластики. След 7-часова реконструктивна операция е изградена нова стена.

"Успяхме да компенсираме дефекта посредством костно-хрущялна присадка от носната преграда, без да се налага да се взема материал от други места", обясни д-р Асенов. 

Той подчерта, че лекарите са работили в трудни условия - при стеснено поле за действие и много голям дефект. 

Вторият пациент също е претърпял три операции, но от рецидивиращ карцином на кожата на носа, довел до необходимостта и от няколко последващи ринопластики. 

Въпреки лечението 55-годишният мъж имал козметичен дефект на едната ноздра. Специалистите от болница "Пловдив" приели да го оперират, тъй като от 6 месеца онкологичното заболяване е в ремисия. Възстановяването на ноздрата отне 8 часа в операционната. 

Д-р Дидо приложи изключително елегантен метод - чрез попълване с тъкани бе премахната деформация на меките части на носа при 40-годишна дама. Д-р Асенов заяви, че и тази пациентка преди това е преживяла 2 неуспешни реконструктивни интервенции. 

Едновременно с операциите американският гост консултира над 15 проблемни пациенти, които се нуждаят от пластики. Гостът увери, че болница "Пловдив" разполага с необходимите условия и оборудване за този тип хирургия. Той призна, че е впечатлен от екипа на отделението по Уши, нос и гърло. 

"В моята 38-годишна практика съм мислил да приложа някои иновативни техники, които видях завеждащият д-р Асенов да изпълнява с лекота, но не съм го направил. Посещението в Пловдив също обогати моя опит", призна водещият специалист. 

Хирургът заяви, че напълно подкрепя стремежа на хората да изглеждат добре и заради това да правят някои промени във външния си вид. В САЩ най-често ползваната пластична интервенция е поставянето на ботокс - над 3 млн. души годишно. На липосукция се подлагат около 800 000 американци, а 700 000 си правят фейслифт. 

Д-р Асенов отправил поканата си към американския си колега да посети болница "Пловдив" по време на най-големия форум по ринопластика, проведен в Милано през март тази година. В Италия д-р Дидо направил презентация на лечение на проблемни пациенти, нуждаещи се от естетични интервенции. 

Приел с удоволствие да работи в нашата страна, където идва за първи път. Преди да оперира в Пловдив, американският лекар изнесъл 2 лекции пред колеги от Българското ринологично дружество. 

В едната посочил как в Щатите планират и проследяват пациенти с риноплатики, а във втората споделил своя 30-годишен опит от приложение на различни техники във фейслифта. 

Д-р Дидо има частна кбиника в Палм Бийч Гардънс във Флорида. Зад гърба си има над 4000 операции на лице и нос, над 2000 фейслифта и още толкова липосукции.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).