В "Кючук Париж" назрява обществено недоволство

Автор: Екатерина Трайкова
Коментари (4)
19:37 / 12.08.2019
32827
В пловдивския квартал "Кючук Париж" назрява обществено недоволство, научи репортер на Plovdiv24.bg. Поводът е появилите се напоследък слухове за застрояване на една от малкото останали детски площадки в района – площадката, находяща се срещу бившето кафене "Мафиозо“. Гражданите дори са инициирали подписка в подкрепа на желанието си тя да не бъде застроявана.

Мълвата носи, че е въпрос на време на нейно място да се появи поредният жилищен комплекс, което огорчава живущите в района. Масово те смятат, че площадката е крайно занемарена, но е все пак необходима, и искат нейната реставрация, а не превръщането й в многоетажна кооперация.

Ние от Plovdiv24.bg потърсихме за коментар кмета на район "Южен“ - Борислав Инчев.

Ето какво каза той:

"Не съм запознат с подобна петиция, каква е темата и в коя социална мрежа тече. По проект на въпросното място трябва да има спортна площадка, но какъв е точният обхват на обекта в момента не мога да кажа. Тази спортна площадка попада под юрисдикцията на община Пловдив и движението по това съоръжение не се следи от районна администрация. Доколкото съм информиран, община Пловдив проведе процедура по отдаване на обекта, и има избран изпълнител, както и подписан договор с този изпълнител.

На база офертата на фирмата-изпълнител трябва да бъде осъществена реконструкция и обновяване на съществуващите пространства на спортната площадка. Предвидено е изграждането на две, три или може би дори четири футболни игрища, поставянето на баскетболни кошове, тенис маси, инсталиране на осветление, трябва да бъде изградена и нова ограда и така нататък.

Защо към момента
подобна дейност не е в ход, аз не мога да кажа, от община Пловдив биха имали повече информация. Според подробния градоустройствен план в близост до площадката има терен, който е предвиден за изграждане и на църква."

Plovdiv24.bg ще продължи да следи темата в развитие.


Виж коментарите (4)

Още по темата (240):
26.03.2024 Отлична новина за детска градина в Пловдив
26.03.2024 Отстраняват нередности след сигнал на Plovdiv24.bg
17.03.2024 В края на май приключва един от най-мащабните проекти в Пловдив
10.03.2024 Сигнал от Пловдив: Кой ще се подпише, че е приел тази мърлящина?
22.02.2024 В "Централен" откриха четири нови детски площадки
20.02.2024 Вижте какво ще има на мястото на бивш ресторант под Бунарджика
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).