В "Източен" запразниха в работно време, кметът Чунчуков с безкрайно нелепи оправдания

Автор: Мариана Панчева
Коментари (6)
17:28 / 11.06.2018
16917
"15,30 часа, община Пловдив, на касата чакаме 15 минути и никой не се появява... Любимата родна администрация! Жената си била вън и си пушела... Щяла да дойде, когато реши..."

Тези си перипетии от касите на "Местни данъци и такси" в кметството на район "Източен" описа пловдивчанин. Одисеята обаче не свършила до тук:

"После интернет нямало, не можела да влезе в системата... Ние си чакаме. Ама нали сме столица на културата, не на администрацията, така е. А аз пари искам да им дам... Данъци да платя... Такива ми ти работи". 

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с кмета на район "Източен", за да попита - защо изобщо се стига до подобни ситуации. Николай Чунчуков, обаче, поясни, че служителите от тези гишета не са на негово подчинение, а неговата администрация само предоставя помещения на "Местни данъци и такси" за улеснение на жителите на района.

Чунчуков обаче аристократично подминава факта, че на гишетата на "Стопански отдел" положението е същото. Там дори има звънче - да позвъни човек, като реши да посети гишето. От този факт следва да заключим, че отсъствие на служители от работното им място в работно време е често срещана практика, щом е наложително присъствието на звънче, за да бъдат викани.

Тук е моментът да изпаднем и в размисли относно отговора, който получихме от районния кмет, на който му е поверено да управлява и контролира администрацията в "Източен".

Дали и него го мързи дотолкова, че не му се влиза в ролята да следи за това кой и как си върши работата? Или е болезнено некомпетентен и не съумява  да се справи с управлението на подчинените си.

Дали го мързи, дали е некомпетентен, или има трета причина, няма значение. Ако господин Чунчуков не може или не иска да управлява администрацията на "Източен", е свободен да подаде оставка като районен кмет.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).